HALLITUS PYLLISTÄÄ SUOMALAISILLE ENERGIA- JA BENSALASKUISSA

26 tammikuun, 2022 | Uutiset Yleinen

Maan punavihreä hallitus haluaa Suomen olevan hiilineutraali 2035 eli 15 vuotta ennen muuta EU:ta.  Sinisten mielestä tavoite on yliviritetty. Kansalaisen kannalta harmillista on perustarvikkeiden kuten asumisen, sähkön ja polttoaineen hintojen kohtuuttoman nopea nousu.

’’Hallitus puhuu kauniisti strategisista kompasseista, mutta on pahan kerran kadottanut kansalaiskompassin. Se kurittaa toistuvasti juuri sitä yritteliästä kansanosaa, joka pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Onko hallitukselle tärkeämpää päteä samanhenkisissä Eurooppa-pöydissä kuin ajaa suomalaisen yhteiskunnan tukipylväiden etua?’’, kysyy Sinisten puheenjohtaja Petri Roininen

Liikenneministeri Timo Harakka on väläyttänyt ns jakeluvelvoitteen – eli uusiutuvien polttoaineiden osuuden kaikista myytävistä energiasisällöistä – nostamista aikaisempaa nopeammin. Toteutuessaan jakeluvelvoite nostaa autojen polttoaineiden hintoja entisestään merkittävästi.

Samalla asumisen hinta on nopeasti noussut 10 % kun mm sähkö- ja lämmityskulut karkaavat käsistä. Ihmiset saavat jopa 1.600 euron sähkölaskuja / kk.

Sinisten mielestä Suomen tulee toimia vastuullisesti, mutta ei säntäillä ensimmäisenä jokaisen uuden asian perässä. Kukaan ei osaa perustella miksi tai mitä hyvää muuhun EU:hun nähden yliviritetystä etunojasta olisi kansalaisten tai kansantalouden kannalta.

’’Liika on liikaa. Hallituksen perusteeton sääntely- ja verotusinto tappaa talouden ja kansalaisten veronmaksumoraalin sekä luottamuksen. Seuraukset näkyvät pitkään’’, sanoo Sinisten puheenjohtaja Petri Roininen.

Siniset käsittelee 29.1.2022 puoluekokouksessaan nimensä muuttamista Korjausliike Rp:ksi. Korjausliike on tarpeen Suomen muuttamiseksi sosialidemokraattisesta verovaltiosta perhekeskeiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, jossa keskiössä on ihminen, ei valtio.

Helsinki 26.1.2022

Siniset Rp

Lisätiedot        Petri Roininen, puh 040 761 9669