Jatkamme hallituksessa työtä niiden asioiden puolesta, jotka sovimme yhdessä vuonna 2015.

Me olemme keskiluokan verokapina. Laaja veropohja ja kohtuulliset verokannat levittävät hyvinvointia mahdollisimman tasaisesti. Keskiluokka kustantaa käytännössä hyvinvointivaltion. Työmarkkinoiden muutokset vaativat muutoksia myös verojärjestelmään. Pienyrittäjän ja itsensä työllistäjän on saatava aito mahdollisuus menestyä. Verojärjestelmien porsaanreikiä tulee tukkia niin, ettei yhteinen varallisuutemme ui paratiisisaarille. Ainoa eturyhmämme on Suomen kansa. Toimimme suomalaisen osaamisen, isänmaan ja kulttuurin puolesta.

Turvallisuus on perusoikeus. Yleinen asevelvollisuus yhdessä koko maan puolustuksen kanssa on turvallisuutemme kivijalka. Yhteisiin uhkiin tulee tarttua ennen kuin niistä tulee suuria. Suomen vahvuus on luottamus turvallisuusviranomaisiin. Pidetään tätä luottamusta yllä.

Syrjäytymisen ehkäisy on turvallisuuspolitiikkaa tehokkaimmillaan. Haluamme huolehtia, että sosiaaliturva on ajan tasalla ja huomioi aina erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Kiusaamiseen ja poissulkemiseen on puututtava heti – töissä, koulussa, missä tahansa se tapahtuukin. Kiusaamiseenkin voi puuttua lainsäädännöllä.

Olemme osa kansainvälistä yhteisöä. Kunnioitamme yhteistyötä ja haluamme toimivat suhteet Eurooppaan, Pohjolaan ja rajanaapureihimme. EU:n tulee mielestämme olla itsenäisten valtioiden yhteistyöliitto, ei liittovaltio. Rajoja ei voi laittaa kiinni, mutta ne voidaan turvata ja niitä voidaan valvoa.

Katsomme tulevaisuuteen. Olemme moderni yhteiskuntaa kehittävä liike.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja on Simon Elo ja varapuheenjohtajat Tiina Elovaara sekä Ari Jalonen.