Reijo Hongisto: Poliisille uhkaa siirtyä tuhansia eläintehtäviä vuosittain – sudet huolettavat

22 tammikuun, 2018 | Uutiset

”Susivaaran takia moni metsästäjä ei halua enää jatkaa koiransa kanssa virka-aputehtäviä. Ilman hyvävainuista koiraa tehtävä on mahdoton”, sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto kertoo kuulemaansa.

Kokeneet metsästäjät huolehtivat vuosittain noin 10 000 liikenneonnettomuuteen joutuneen eläimen etsinnästä ja lopettamisesta. Lisäksi he karkottavat pari sataa petoa asutusten läheltä ja hoitavat useita satoja sairaisiin eläimiin liittyvää tehtävää. Kysymys on riistanhoitoyhdistyksiin perustettujen suurriistavirka-apuryhmien (SRVA) toiminnasta. Nyt tämä apu uhkaa loppua monilla alueilla.

Metsästäjät käyvät aiheesta vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Metsästäjät pitävät susitilannetta liian vaarallisena koirille. He vaativat susikannan vähentämistä.

Hongisto on tehnyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Hän on huolissaan ihmisten turvallisuudesta, jos metsästäjät lopettavat suurriistavirka-avun. Poliisin resurssit eivät riitä eläintehtävien hoitoon.

Hongisto kysyy: ”Vaarantaako suurriistavirka-apusopimusten raukeaminen harvaanasuttujen alueiden ihmisten turvallisuutta? Mikäli vaarantaa, millä toimilla asianomainen valtioneuvoston jäsen korjaa tilanteen ja varmistaa että SRVA-sopimukset uusitaan koko maassa?”

Lisätietoja:
Reijo Hongisto
puh. 040 5257488