Mikä Siniset?

Siniset on turvallisuus- ja perhepuolue, joka asettaa isänmaan edun aina ensimmäiseksi. Me olemme puolue tavallisille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet sekä vanhojen puolueiden eturyhmäpolitiikkaan että laitapuolueiden riidanhakuisuuteen. Ainoa eturyhmämme on Suomen kansa, ja uskomme rakentamiseen enemmän kuin riitelyyn.

Olemme uudistusmielinen konservatiivipuolue – otamme historiasta perinteiset arvot ja tulevaisuudesta toimivat ratkaisut. Olemme toimineet puolueemme perustamisesta lähtien niin kuin isänmaan etu vaatii – ja niin tulemme myös jatkossa toimimaan.

Olemme pieni puolue, jolla on suuri sydän. Jäsenemme ovat tavallisia ihmisiä ympäri Suomen, joita  yhdistää halu turvata isänmaata, huolehtia lapsiperheistä ja auttaa pienyrittäjiä. Tervetuloa mukaan!

Sininen linja tiivistettynä

Valtion tärkein tehtävä on taata suomalaisten turvallisuus. Vahva maanpuolustus ja riittävä määrä poliiseja varmistavat sen, että isänmaa ja suomalaisten arki pysyvät turvallisina.

Perinteiset perhearvot ovat vaalimisen ja edistämisen arvoisia, ja Suomesta on tehtävä lapsimyönteinen yhteiskunta. Koko Suomen pitäminen elinvoimaisena on jokaisen suomalaisen turva ja etu, koska Suomen maaseutu antaa kansakunnallemme ruuan ja isänmaallemme kasvot.

Haluamme keventää holhousta ja verotusta, ja lisätä perheiden päätösvaltaa. Se, millaisella autolla ajat, mitä syöt tai missä tahdot asua, ei kuulu poliitikkojen vaan sinun päätettäväksesi.

Tavoittenamme on Suomen suunnanmuutos, jossa palaamme perinteisten arvojen äärelle ja annamme suomalaisille vallan ja vapauden päättää asioistaan itse.

Edistämme:

 • Vahvaa maanpuolustusta
 • Lisää poliiseja, rajavartijoita ja tullin henkilöstöä turvallisuutta vaalimaan
 • Tiukempia rangaistuksia rikoksista
 • Pienyrittäjyyden nostamista kunniaan
 • Kevyempää työnteon ja yrittämisen verotusta
 • Koko Suomen asuttuna pitämistä
 • Kotimaisen ruuan suosimista
 • Parempaa tukea lapsiperheille
 • Suomen kielen asemaa ja vapaata kielivalintaa
 • Maalaisjärjen käyttöä päätöksenteossa
 • Inhimillistä huolenpitoa ikäihmisistä

Vastustamme:

 • Veronkorotoksia työntekoon, autoiluun ja elämiseen
 • Maaseudun autioittamista
 • Päätösvallan karkaamista EU:lle
 • Koulu- ja työpaikkakiusaamista
 • Vastuutonta ja turvatonta maahanmuuttopolitiikkaa
 • Turhaa byrokratiaa ja virkamiesvaltaa, joka rajoittaa ihmisten elämää

Sinisten tehtävä: Suomen uudistaja, Suomen rakentaja ja Suomen turva

Siniset perustettiin Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna jatkamaan suomalaisuusliikkeen arvokasta ja isänmaallista perintöä. Kunnioitamme kristillisiä arvoja, joihin kuuluvat lähimmäisenrakkaus ja oikeudenmukaisuus. Suomi on hyvä ja puolustamisen arvoinen maa, mutta yhä useampi kokee, että Suomi tarjoaa uudelle sukupolvelle epävarmemman tulevaisuuden kuin heidän isilleen ja äideilleen. Useat suomalaiset kokevat, että vanhat puolueet ajavat vain omaansa eivätkä yhteistä etua. Siniset on tuore vaihtoehto vanhoille puolueille laajalla poliittisella ohjelmalla ja politiikan uusilla toimintatavoilla. Muutamme sen, miten politiikkaa tehdään.

Uudistaja

Siniset on uudistusmielinen muutosvoima ja politiikan startup. Siniset toimivat riippumattomasti ilman kytköksiä etujärjestöihin. Ainoa eturyhmämme on Suomen kansa, ja meille tärkeintä on saada aikaan ratkaisuja. Uskomme suoraan puheeseen ja radikaaliin rehellisyyteen. Luotamme ihmiseen yli minkään raha- tai järjestelmävallan. Korostamme avoimesti käytännönläheisyyttä ahtaan ideologisuuden sijaan. Jos jokin ratkaisu toimii, ei ole väliä, mikä puolue sitä on esittänyt.

Rakentaja

Sininen linja rakentuu isänmaallisuudelle, yritteliäisyydelle ja perhemyönteisyydelle. Ihmisiä on kannustettava tekemään hyvää ja kehittämään itseään, jotta myös yhteiskunta kehittyy. Haluamme tukea vahvasti lapsiperheitä sekä helpottaa työn ja vanhemmuuden yhteensovittamista. Kunnioitamme eläkeläisten elämäntyötä ja puolustamme suomalaisten duunareiden työpaikkoja. Jokaiselle pitää jäädä omasta palkastaan enemmän käteen: työntekijöiden ja pienyrittäjien verotusta on kevennettävä.

Turva

Siniset on isänmaallinen ja maanpuolustusmyönteinen. Turvallisuus on perusoikeus ja yhteiskunnan tärkein tehtävä. Jokaisen valtion on voitava päättää itse omista asioistaan, mutta maailmalta ei ole järkevää sulkeutua. Suomi on osa länttä ja Eurooppaa. Olemme rakentavan EU-kriittisiä: EU:n tulee olla itsenäisten valtioiden yhteistyöelin, ei liittovaltio. Suomen rajoja täytyy turvata ja valvoa. Niitä ei kuitenkaan voi laittaa kiinni, sillä Suomi elää kaupasta. Maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan realismia ilman rasismia.

Lähde mukaan luomaan Suomen uutta vuosisataa!