Sinisten vaihtoehtobudjetti julkaistu – vähemmän velkaa, enemmän työtä ja turvaa

12 marraskuun, 2021 | Uutiset Yleinen

Sinisten vaihtoehtobudjetti julkaistu – vähemmän velkaa, enemmän työtä ja turvaa
Tiedote 12.11.2021

Siniset on julkaissut vaihtoehtobudjetin vuodelle 2022. Puolue kritisoi hallitusta merkittävästä lisävelan ottamisesta ja työllisyystoimien puutteesta. Vaihtoehtobudjetissaan Siniset esittää lisäpanostuksia poliisille ja rajavartiolaitokselle ja työn verotuksen alentamista. Lisäksi Siniset keskeyttäisi sote-uudistuksen ja korvaisi sen perhelääkärimallilla.


”Hallituksen budjettiesitys on surrealistinen menoautomaatti”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Petri Roininen. ”Marinin vasemmistohallitus jatkaa holtittoman syömävelan ottamista, vaikka korona-ajan kulut poistuvat. Kertaluontoisista ylityksistä on tullut pysyviä, ja velkavuori vain kasvaa.”

”Lähes seitsemän miljardin alijäämä ja neljän miljardin veronkorotukset tarkoittavat, että suomalaisille kotitalouksille tulee keskimäärin neljä tuhatta euroa vuodessa lisää veroja ja velkaa maksettavakseen. Hallitus ei palvele ihmisten vaan verovaltion tarpeita. Siksi Suomi tarvitsee korjausliikkeen”, Roininen vaatii.

Siniset puolittaisi velkamäärän

”Vaihtoehtomme on kolme ja puoli miljardia kevyempi julkiselle taloudelle kuin hallituksen budjettiesitys. Puolitamme hallituksen lisävelkatarpeen ja kohdennamme rahat tärkeimpiin asioihin. Samalla ehdotuksemme parantaa talouskasvun edellytyksiä työtä, yrittäjyyttä ja kansankapitalismia tukevin veronalennuksin”, kertoo Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Sininen vaihtoehtobudjetti kannustaa yrityksiä kasvuun ja työllistämiseen sekä piensijoittajia pitkäaikaissäästämiseen. Budjetti myös panostaa turvallisuuteen lisäämällä poliisin ja rajavartiolaitoksen määrärahoja.

”Vaihtoehtobudjettimme on ensimmäinen askel pitkässä korjaussuunnitelmassa. Suomen ongelmat voidaan ratkaista, mutta vain, jos aloitamme nyt”, Ahva korostaa.

Lisätietoja:

Petri Roininen
puheenjohtaja, Siniset rp.
p. 040 761 9669

Tiina Ahva
1. varapuheenjohtaja, Siniset rp.
p. 0504346920
tiina.ahva@gmail.com


Liite: Sinisten vaihtoehtobudjetti, yhteenveto (pdf)