Sinisten valtakunnallinen naisjärjestö perustettiin

4 joulukuun, 2017 | Uutiset

”Haluamme innostaa naisia mukaan kehittämään Suomea ihmisen, ei etujärjestön näkökulmasta. Kentältä on jo ehtinyt tulla lukuisia toiveita naisjärjestöstä ja meille on tullut paljon yhteydenottoja naisilta, jotka haluavat päästä mukaan sinisten toimintaan. Siniset, politiikan start up, haluaa luoda uudenlaista poliittista kulttuuria ja vastata tulevaisuuden haasteisiin. Olemme tulevaisuuspuolue, joka ratkoo tulevia ongelmia eikä roiku menneessä maailmassa”, näkee kansanedustaja Tiina Elovaara. Hän on itse pitänyt politiikassaan esillä tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden sekä naisten ja lasten hyvinvoinnin teemoja.

”Suomessa on esimerkiksi iso joukko pienyrittäjänaisia, pätkätyöläisiä, korkeasti koulutettuja, alipalkattuja naisia, joiden asiaa kukaan ei aja työmarkkinoilla. Iso tulevaisuuden kysymys on myös hoivatyön sukupuolittuneisuus. Meillä on koko ajan kasvava joukko yli 45-vuotiaita naisia, jotka hoitavat kotihoidontuella sekä lapsenlapsiaan että ikääntyneitä vanhempiaan. Tilanne ei tule ainakaan helpottumaan, ellei sitä korjata. Moni nainen kokee, että perinteiset poliittiset puolueet ovat jättäneet heidät heitteille. Haluamme kannustaa naisia tulemaan mukaan ja korjaamaan oman elämänsä epäkohtia. Myös alueellinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on meille tärkeää”, kuvaa yhdistyksen puheenjohtaja Marja Nousiainen.

Sinisten valtakunnallinen naisjärjestö, Siniset Naiset ry. perustettiin Helsingissä 30.11. Perustamiskokoukseen osallistuivat kansanedustaja Tiina Elovaara Tampereelta, Mira Katajamäki Turusta, Marja Nousiainen Oulusta ja Susanna Nevalainen Liperistä. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Marja Nousiainen. Nousiainen on historian ja yhteiskuntaopin opettaja, tiedeviestinnän maisteri ja tohtoriopiskelija, joka työskentelee Sinisen eduskuntaryhmän erityisasiantuntijana.

Sinisen tulevaisuuden naisjärjestön tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi. Jokaisella yksilöllä yli sukupolvien pitää olla tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa. Yhteiskunnan pitää kannustaa työhön, yrittämiseen ja toisista välittämiseen sekä turvata toimeentulo jokaiselle kansalaiselle. Näin sanotaan sen säännöissä.

Lisätietoja:

Tiina Elovaara
kansanedustaja
Sininen eduskuntaryhmä
tiina.elovaara@eduskunta.fi
p. 050 3868706

Marja Nousiainen
poliittinen asiantuntija
Sininen eduskuntaryhmä
marja.nousiainen@eduskunta.fi
p. 050 5740744