Siniset: Hallitus unohti budjettiriihessä turvallisuuden

Siniset: Hallitus unohti budjettiriihessä turvallisuuden


Siniset pitää hallituksen budjettiesitystä vastuuttomana petettyjen lupausten listana. Siniset on pettynyt siihen, että hallitus ei tee tarvittavia ja vaaleissa luvattuja panostuksia turvallisuuteen ja hoitajien määrän kasvattamiseen. Puolue aikoo julkaista hallituksen turvattomuusbudjetille vaihtoehdon: Sinisen turvallisuusbudjetin.

“Käsittämätöntä, että puoluetukeen ja erityisavustajien palkkioihin annettiin enemmän lisärahaa kuin poliisille ja puolustusvoimille. Hallitus on unohtanut, että turvallisuus vaatii kipeästi lisää tekijöitä. Poliisien, rajavalvonnan ja hoitajien määrään tarvitaan tuntuva lisäys”, vaatii Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Sinisten mielestä hallituksen linjaukset polttoaineverotuksen ja velan kasvattamisesta ovat kestämättömiä. Puolue ehdottaa, että polttoaineveron korotus perutaan ja päinvastoin autovero poistetaan kokonaan, jolloin autokanta uusiutuisi turvallisemmaksi ja vähäpäästöisemmäksi.

“Keskustan Kulmuni aloitti kautensa rankaisemalla rehellisiä ja sisukkaita maaseudun puurtajia. Kaiken lisäksi hallituksen talouspolitiikka on hataralla pohjalla ja perustuu velkavuoreen, joka jätetään seuraaville sukupolville maksettaviksi. Punaiset tärvää, Siniset turvaa!” painottaa Sinisten 1. varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Sinisten puoluevaltuusto kokoontui tänään Tampereella. Puoluevaltuuston kokouksessa valittiin uusi puoluehallitus. Puoluehallitukseen valittiin Toni Ahva Helsingistä, Kari Aaltonen Hämeestä, Marja-Leena Leppänen Kaakkois-Suomesta, Marko Lipponen Kainuusta, Pasi Lääninpää Keski-Suomesta, Jyrki Saarenpää Lapista, Pirkko Mattila Oulusta, Lauri Kopo Pirkanmaalta, Reijo Hongisto Pohjanmaalta, Ari Jalonen Satakunnasta, Teija Savolainen-Lipponen Savo-Karjalasta, Ahti Ortju Uudeltamaalta ja Risto Forsberg Varsinais-Suomesta.

Lisätietoja:

Kari Kulmala
p. 050 513 2213
puheenjohtaja, Sininen tulevaisuus rp.