Ari Jalonen: Halusimme perheautot romutuspalkkion piiriin

Ari Jalonen: Halusimme perheautot romutuspalkkion piiriin

Tiedote 27.9.2017

”Olen erittäin tyytyväinen, että romutuspalkkio palaa. Siniset nostivat tämän budjettineuvotteluissa esille”, kertoo liikennevaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen. ”Romutuspalkkion päätarkoitus oli laajentaa niiden ihmisten määrää, jotka pystyvät ostamaan uuden, vähäpäästöisen auton. Erityisen tärkeää on se, että perheautotkin mahtuvat tuen piiriin.”

Romutuspalkkion saa vaihtaessaan vähintään 10 vuoden ikäisen auton uuteen, jonka hiilidioksidin päästörajaksi sovittiin 110 g/km.

Valtion osuus korvauksesta on 1000 euroa bensa- tai dieselautolle. Etanoli-, kaasu- sekä ladattavien hybridiautojen hankintaan saa romutuspalkkiota 2000 euroa. Lisäksi autoala on luvannut 500 euroa valtion tuen päälle. Tuen suuruudeksi tulee näin ollen 1500 tai 2500 euroa. Jalonen kiittää autoalaa mukaan lähtemisestä.

”Oli tärkeää saada autoala mukaan romutuspalkkioon. Kuluttajan saama korvaus nousee merkittävälle tasolle ja kannustaa vaihtamaan vähäpäästöiseen autoon.”

”Tällä tukimallilla mahdollistetaan ajoneuvokannan uusiminen käytettävästä energialähteestä riippumatta. Ja toisaalta uusimmat teknologian mukaiset autot saavat positiivisen sysäyksen. Ja turvallisuuskin lisääntyy.”

Hallitus on arvioinut, että romutuspalkkion vaikutuksesta liikenteeseen saadaan jopa 3300 uutta vähäpäästöistä autoa.

”Kannattaa tarttua tilaisuuteen nopeasti. Autoalalta arvioidaan, että tukea riittää jopa vain kolmeksi kuukaudeksi.”

Korvauksiin on varattu ensi vuodelle 8 miljoonaa euroa. Korvauksia maksetaan ensi vuoden alusta niin kauan kuin potista riittää, mutta korkeintaan heinäkuun loppuun asti.

Lisätietoja:
Ari Jalonen
050-512 0851