Autoilijan puolella ilman selittelyä

Autoilijan puolella ilman selittelyjä

Autoilijan puolella ilman selittelyjä

Sininen eduskuntaryhmä on reilusti autoilijan puolella. Olemme kannattaneet määrätietoisesti autoilun kustannusten alentamista ja vaatineet lisäinvestointeja väylänhoitoon.

Autoilun kustannuksia laskettu

Tällä vaalikaudella on toteutettu romutuspalkkio kahdesti. Sillä on uudistettu autokantaa ja vähennetty liikenteen päästöjä poistamalla käytöstä kaikkein heikointa autokantaa ja kannustamalla investoimaan uuteen, vähäpäästöisempään vaihtoehtoon. Myös auto- ja ajoneuvoveroa on laskettu.

Tiestömme on päästetty liian huonoon kuntoon. Me tarvitsemme hyvän tieverkon, jotta kaikkialla Suomessa talous voi kasvaa ja yritykset työllistää. Tällä vaalikaudella olemme neuvotellet tiestön hoitoon lisää rahaa yli 600 miljoonaa euroa. Se on hyvä alku, mutta lisääkin tarvitaan.

Ajokortti edullisemmaksi

Meistä autoilu on kansalaisoikeus. Siksi haluamme kaikki osaavat kuljettajat rattiin mahdollisimman pienellä byrokratialla. Tällä vaalikaudella ajokortin pakollisia oppitunteja on vähennetty ja ajokortin kustannuksia laskettu. Se mahdollistaa ajokortin useammalle.

Työ eduskunnassa ja hallituksessa on aina tiimityötä eikä mikään puolue saa mitään aikaan yksin. Sininen eduskuntaryhmä työskentelee aina autoilijan puolesta. Me emme anna ilmastonmuutoksen torjunnan tarkoittaa maaseudun pakkotyhjentämistä autoilun kieltämisen kautta.

Sininen eduskuntaryhmä on autoilijan puolella ilman selittelyä. Meidän ansiostamme autoilun kustannuksia on laskettu.

Lue lisää tiedotteistamme tältä vaalikaudelta:

Reijo Hongisto: Autoilu useamman ulottiville ajokorttiuudistuksella
Ari Jalonen: Siniset haluaa keventää autoilun verotusta
Simon Elo: Enemmän autoja, vähemmän veroja
Sampo Terho: Käytännönläheistä luontokonservatismia

Autoilijan etu on myös yksi eduskuntavaaliohjelmamme 12 otsikosta. Eduskuntavaaliohjelmassamme sanomme mm. ei tietulleille ja vaadimme peltipoliisit pois korvesta ja mieluummin koulujen kylkeen, missä ne parantavat pienten turvallisuutta. Voit tutustua eduskuntavaaliohjelmaamme täällä.

Olemme tehneet vaalikaudella paljon paitsi autoilun eteen, olemme saaneet myös muuta aikaan. Voit tutustua kaikkiin hallitussaavutuksiimme täällä.


Tutustu vaaliohjelmaan

Vaalisloganimme Siniset turvaa kertoo siitä, että me haluamme lisää turvallisuutta ja luottamusta siihen, että tulevaisuus on parempi. Me rakennamme valoisampaa ja turvallisempaa tulevaisuuden arkea.

Lue lisää »
Sinisten muut ohjelmat

Siniset on uusi puolue, mutta olemme saaneet tehtyä lukuisan joukon hyviä ohjelmia politiikan eri aloilta. Voit parhaiten tutustua ajatteluumme ja tavoitteisiimme tarkemmin ohjelmiemme kautta.

Lue lisää »
Siniset ehdokkaat

Siniset lähtee ensimmäisiin vaaleihinsa lähes täysillä ehdokaslistoilla ympäri maan. Tällä joukkueella viemme kansanturvallisuuden viestiä vaalikentille.

Lue lisää »