Elo kommentoi Saarakkalan päätöstä: Siniset on sote-uudistuksen takana – suomalaisten terveyspalveluiden järjestäminen on saatava leveämmille hartioille

Elo kommentoi Saarakkalan päätöstä: Siniset on sote-uudistuksen takana – suomalaisten terveyspalveluiden järjestäminen on saatava leveämmille hartioille

Sinisten kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala ilmoitti tänään blogissaan äänestävänsä sote-uudistuksen valinnanvapaus-esitystä vastaan. Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kommentoi, että Sininen tulevaisuus on sote-uudistuksen takana niin kuin tähänkin asti.

”Sote-uudistus on äärimmäisen tärkeä. Sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava leveämmille hartioille ja kustannusten nousupaineita hillittävä. Suomalaisilla on oikeus tasapuolisiin terveyspalveluihin riippumatta asuinpaikasta. Nyt näin ei ole”, Elo korostaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ehdotuksensa sote-uudistuksen vielä ongelmallisten kohtien ratkaisemiseksi sosiaali- ja terveysvaliokunnalle keskiviikkoon mennessä.

”Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset perustuslakivaliokunnan osoittamiin ongelmiin ovat nyt ratkaisevassa roolissa niin sote-uudistukselle kuin sinisten kannalle sen läpiviemiseen. Varsinkin valinnanvapauden kohdalla on haasteita. Katsotaan, mitä ministeriöstä tulee ratkaisuehdotuksina”, Elo muistuttaa.

Elo korostaa, että Saarakkalan ratkaisu on henkilökohtainen.

”Olen puhunut Saarakkalan kanssa. Hän kertoi jatkavansa uudistuksen eteenpäinviemistä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Samassa yhteydessä on syytä muistuttaa, että kokoomuksen kansanedustajista useampi on ilmoittanut vastustavansa koko sote-uudistusta, eivätkä he ole nähneet haasteita vain valinnanvapausmallissa.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
050-513 0687