Elo: Vihreät antaisivat autoilijalle keppiä, siniset porkkanaa

Elo: Vihreät antaisivat autoilijalle keppiä, siniset porkkanaa

”Vihreiden talouspolitiikka on idealismia ilman realismia. Siitä todistaa vihreiden juuri julkaistu vaihtoehtobudjetti, jossa puolue esittää lähes 300 miljoonan menolisäyksiä autoilijoille maassa, jossa autoilu on elinehto”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kauhistelee. ”Onko vihreiden tarkoituksena autioittaa kehä kolmosen ulkopuolinen Suomi?”

Oppositiopuolueet julkaisevat syksyisin omat vaihtoehtonsa hallituksen talouslinjauksille. Vihreät aloitti tänä vuonna omalla vastaehdotuksellaan. Siinä ehdotetaan 94,2 miljoonan veronkorotuksia autoilun kustannuksiin. Lisäksi vihreät esittää yhteensä 140 miljoonan euron pienennystä kilometrikorvauksiin ja 57 miljoonan arvoista rajausta työmatkavähennyksiin.

”Helppoa se on Helsingistä käsin tehdä näin käsittämättömiä linjauksia”, Elo pukahtaa. ”Kovin kauas ei tarvitse Helsingistä mennä, että autoilulle ei ole käytännössä mitään vaihtoehtoa. Autolla mennään töihin, lääkäriin ja kauppaan. Kilometrikorvauksilla mahdollistetaan maalla asuminen ja työssä käynti, kun yhteiskunta ei tarjoa joukkoliikennettä.”

Sinisten mielestä ilmastonmuutosta on mahdollista torjua ilman että maaseutu autioitetaan. Siniset kannattaa kaikkia toimia, joilla autokanta saadaan uudistettua.

”Siniset on yksityisautoilijan puolue. Edustamme maalaisjärkeä. Ilmastonmuutos on vakava haaste ja meidän on tehtävä toimia sen torjumiseksi”, Elo painottaa. ”Romutuspalkkioilla ja autoveron kevennyksillä, joita vihreät ovat purkamassa vaihtoehtobudjetissaan 115 miljoonalla, ollaan on jo kannustettu ihmisiä vaihtamaan vähäpäästöisempiin autoihin. Vastaavia kannustustoimia on ilman muuta jatkettava. Kannustan myös vihreitä tutustumaan ydinvoiman ilmastonmuutosta hillitseviin mahdollisuuksiin.”

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687