Eurooppaministeri Terho ehdottaa Euroopan alueiden komitean lakkauttamista

Eurooppaministeri Terho ehdottaa Euroopan alueiden komitean lakkauttamista

Brexitin seurauksena suuri nettomaksaja lähtee unionista ja budjettiin on syntymässä iso lovi. Siniset haluaa Suomen pitävän tiukan linjan, jonka mukaisesti Iso-Britannian ero on huomioitava täysimääräisesti EU:n rahoituskehyksen kokonaistasossa.

”Kun EU pienenee, tulee EU:n budjetin pienentyä”, toteaa Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho. ”Helpointa on karsia hallintoa ja sellaisia toimintoja, joille ei ole välttämätöntä tarvetta.”

”Ensinnäkin Euroopan parlamentin kuukausittaiset Strasbourgin istunnot on lopetettava. Se säästäisi vuosittain 180 miljoonaa euroa. Tarpeeton matkustelu Brysselin ja Strasbourgin välillä aiheuttaa myös rasituksia ympäristölle ja työntekijöille.”

”Toiseksi on uskallettava lakkauttaa sellaisia unionin toimielimiä, joille ei ole välttämätöntä tarvetta. Aloittaisin Euroopan alueiden komiteasta. Se on lausuntoautomaatti, jonka välittämät näkemykset on mahdollista muutenkin saattaa päättäjien tietoon. Komitea ei itse päätä mistään ja silti alueiden komitea maksaa lähes sata miljoonaa euroa vuodessa.”

Siniset näkevät budjettikysymyksen liittyvän tiiviisti myös ajankohtaiseen keskusteluun Euroopan unionin tulevaisuudesta.

”Iso-Britannian ero ei Euroopan unionissa saa johtaa tulonsiirtojen lisääntymiseen tai Suomen nettomaksun kasvamiseen”, toteaa Terho. ”Olisi erehdys kuvitella, että unioni vahvistuisi tulonsiirroilla. Liittovaltion kannattajien kannattaa muistaa, että juuri jatkuva nettomaksajuus oli keskeinen syy, miksi britit päättivät jättää EU:n.”

Terho kertoi asiasta blogissaan.

Lisätietoja:
Eurooppaministeri Sampo Terho
050-5381674