Eurooppaministeri Terho: Komission unelma on epärealistinen

Eurooppaministeri Terho: Komission unelma on epärealistinen

Komissio antoi tänään rahoituskehysehdotuksensa vuosille 2021-2027. Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho pitää komission unelmaa epärealistisena.

”Komission esitys on kokonaistason osalta yksiselitteisesti Suomen kantojen ja tavoitteiden vastainen. Suomen lähtökohta on, että Iso-Britannian ero on huomioitava täysimääräisesti rahoituskehyksen kokonaistasossa. Täysimääräinen tarkoittaa täysimääräistä, ei osittaista”, sanoo Terho.

Sinisten mielestä pienemmän unionin on tarkoitettava pienempää budjettia. Myös hallitusohjelmassa todetaan, että Suomen nettomaksuosuuden on säilyttävä kohtuullisena ja oikeudenmukaisena.

”Suomen on tehtävä aktiivisesti yhteistyötä muiden vastuullisten jäsenmaiden kanssa, jotta EU-budjetti saadaan pidettyä mahdollisimman lähellä nykytasoa”, Terho sanoo. ”Nyt on aika pitää lompakosta kiinni ja puolustaa suomalaisen veronmaksajan etua.”

Terho kommentoi asiaa blogissaan. Eurooppaministeri edustaa Suomea yleisten asioiden neuvostossa, jonka työnjakoon kuuluu monivuotinen rahoituskehys, joka ohjaa tulevien vuosien EU-budjettia.

Lisätietoja:
Eurooppaministeri Sampo Terho
050-538 1674