Hakijat Sinisten johtotehtäviin

Sinisten puoluekokous järjestetään Espoossa lauantaina 8.6.2019. Puoluekokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtaja, puoluesihteeri ja kolme varapuheenjohtajaa. Hakijoita johtotehtäviin on ilmoittautunut jo runsaasti – tästä pääset tutustumaan heihin!

 

PUOLUEEN PUHEENJOHTAJAKSI HAKEVAT:

Ari Jalonen, Pori

Olen perheenisä Porista, pienestä maaseutukylästä. Ammatiltani olen paloesimies. Olen ollut kaksi kautta kansanedustajana ja mielestäni tulevalla puheenjohtajalla on oltava jonkinasteinen kokemus eduskuntatyöstä ja sen tuomista suhteista muihin puolueisiin ja toimijoihin. Yhteistyö on politiikassa kaikista tärkein asia ja tulevina haastavina aikoina on kaikkien annettava oma panoksensa parhaan kykynsä mukaan. Tulevan johdon on saatava kaikki toimimaan yhteistyössä yhteisen tulevaisuuden hyväksi. Kokemukseni on puolueen käytössä.

Timo Kiviaho, Salo

Olen tiimijohtaja, ja koen kokemukseeni perustuen, että kykenen johtamaan Sinisen Tulevaisuuden uuteen nousuun koko Suomessa, ja tekemään siitä yhdessä kaikkien vanhojen ja uusien Sinisten kanssa jälleen eduskuntapuolueet, ja hankkimaan toiminnalle riittävästi rahoitusta, toimipisteen ja lehdistönäkyvyyttä Suomessa. Siksi.🇫🇮☀️💙 Elän ja hengitän meidän Sinisten arvot joka päivä. Puolueen palveluksessa 100 %:a. Lisätietoja www.kiviaho.org.

Kari Kulmala, Rääkkylä

Silloin kun puolueen kannatus on vähäistä ja rahavarat mitättömiä, tarvitaan henkilöitä jotka sitoutuvat jatkamaan toimintaa. Puheenjohtajalla tulee olla elämänkokemusta, sopiva koulutus ja kokemusta politiikasta sekä laaja kentän tuki.

 

PUOLUESIHTEERIKSI HAKEVAT:

Minna Kuusjärvi, Äänekoski

Minulla on lähes 30 vuoden kokemus erilaisista luottamus- ja taloushallintotöistä. Koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi. Lisäksi olen suorittanut sekä tietotekniikan että laskentatoimen jatko-opinnot. Sihteerinä olen toiminut sekä kiinteistöyhtiöissä että yhdistystoiminnassa. Aikaa puoluesihteerin tehtävien hoitamiseen minulla olisi, teen taloushallinnon töitä osa-aikaisesti etänä kotoa käsin.

Olen Äänekosken tarkastuslautakunnan jäsen. Toimin Keski-Suomen Sinisten taloudenhoitajana ja Ääneseudun Sinisissä puheenjohtajana. Lisäksi kuulun Sinisen tulevaisuuden puoluevaltuustoon.

Paineen alla työskenteleminen on minulle tuttua. Mielestäni olen parhaassa mahdollisessa iässä (51 v); kokemusta löytyy ja lapset ovat lentäneet jo maailmalle. Olen sosiaalinen, tutustun mielelläni uusiin ihmisiin.

Jos jotain asiaa en tiedä, otan siitä selvää. Haluan varmistaa itse asioiden oikeellisuuden säännöistä tai lakipykälistä. Keski-Suomesta on kohtuullinen matka joka suuntaan, katson tämän eduksi, mikäli minut valitaan puoluesihteeriksi.

Jari Turpeinen, Outokumpu

Olen Turpeisen Jari Outokummusta ja haen puoluesihteerin pestiä tositarkoituksella 🙂 

Olen hankkinut elantoni reilut parikymmentä vuotta tekemällä etätöitä. Se on opettanut aikatauluissa pysymisen tärkeyden ja mahdollistaa puoluesihteerin toimen hoitamista myös virka-aikaan. 

Tietokoneiden kanssa olen sinut ja tarpeelliset etäyhteydet, live-streamit tms. hommat hoituvat helposti.

Kokemusta järjestöalalta on kertynyt vuodesta 1998 saakka; juuri sihteeri-, puheenjohtajuus- ja hallitustyöskentelystä. 

Politiikassa olen olen ollut mukana v. -12 alkaen ja toiminut mm. Pohjois-Karjalan piirisihteerinä (2014-2017) ja Savo-Karjalan Sinisten piirisihteerinä piirin perustamisesta asti. Olipa tuossa puolen vuoden pätkä, että tein politiikkaa palkkatyönäkin. 

Tarkemmin siitä missä olen ollut mukana löydät tietoja kotisivuiltani https://stjari.com/about/


Immeisten kanssa tulen hyvin toimeen ja puolenkymmenen lapsen (3 -18 v.) isänä / isäpuolena oleminen on opettanut kaikenlaista tärkeää ihmisten välisestä kanssakäymisestä. 
Vielä tähän 48 vuoteen ei ole tullut sellaista asiaa vastaan, mitä ei puhumalla ole saatu ratkaistua. Yhdessä tekeminen ja yhteistyö on se avain, millä saadaan kaikki asiat järjestymään.


Ettei tämä nyt menisi aivan kokonaan itsensä kehumiseksi, niin sen verran on tämä toinen kotimainen kieli jäänyt opettelussa vähälle, että Ruotsia kuuntelen sujuvasti (joskus jopa ymmärränkin) mutta puhuminen on sitten enemmän kohteliaisuuksien asteella. 


 

1. VARAPUHEENJOHTAJAKSI HAKEVAT:

Tiina Ahva, Helsinki

Olen 24-vuotias tuotantotalouden teekkari, Sinisten kolmas varapuheenjohtaja ja Sinisten Nuorten puheenjohtaja. Olen toiminut Sinisten johdossa kaksi vuotta ja pyrkinyt parhaani mukaan viemään eteenpäin isänmaallista aatettamme. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana olisin luotettava kakkosnainen, jonka vastuulle uskaltaa tarvittaessa antaa niin someviestintää, kentän kanssa keskustelua kuin vaalitenttejäkin.

Minusta Sinisten tärkein teema on turvallisuus. Me tahdomme turvata tavallisten suomalaisten – työssäkäyvien, yrittäjien, opiskelijoiden ja perheitä perustavien ihmisten – sujuvan ja luotettavan arjen. Ajattelen, että Sinisten pitää nykyistäkin enemmän painottaa nimenomaan pienyrittäjyyden helpottamista ohjelmassaan. Visioni on, että puolue valitsee muutaman kärkiteeman, joihin keskitymme ja joissa meillä on eniten annettavaa poliittiselle kentälle. Silloin löydämme aatteemme ytimen, jota viestimällä voimme nousta suureksi puolueeksi.

Lähdin politiikkaan, koska turhauduin vanhojen puolueiden eturyhmätaisteluun, jonka häviäjänä on aina tavallinen veronmaksaja. Minä tahdon rakentaa turvallista ja vapaata Suomea, jossa valtio keskittyy vain olennaiseen ja jättää loput ihmisten itsensä päätettäväksi. Toisin sanoen tahdon purkaa normeja, edistää digitalisaatiota ja vähentää holhousta, mutta tiukentaa rikoslakiamme, turvata vahvan maanpuolustuksen ja lisätä poliisien määrää.

Ari Prihti, Punkalaidun

Olen Ari Prihti 51 vuotias Punkalaitumelainen yrittäjä, maatalousyrittäjä. Kunnanvaltuutettu, viimeiset viisi vuotta kunnanhallituksen puheenjohtaja, Pirkanmaan sinisten puheenjohtaja toista vuotta. Lähes 30 vuotta olen ollut politiikassa mukana, SMP taustaisena poliitikkona. Ne juuret ovat syvällä, Vennamo, Vistbacka, Soini on ne istuttanut ja niihin olen kasvanut. Pienen unohdetun ihmisen asialla.

Sinisten on annettava selkeä vastaus siihen, kenelle siniset ovat aito vaihtoehto. Saamani palautteen perusteella maaseudun asukkaat, pienyrittäjät, eläkeläiset ja nuoret 16-25 vuotiaat edustavat niitä ryhmiä jotka kokevat, ettei heillä ole poliittista ryhmää ajamassa heidän etujaan. Mielestäni viestimme tulee näkyä, kuulua voimakkaasti ja painokkaasti linjauksissamme, jotta erityisesti edellä mainitut ryhmät tunnistavat sinisen linjan.

Välitavoite tulee olla kuntavaalit 2021 ja päätavoite 2023 eduskuntavaalit. Välitavoitteessa, kuntavaaleissa 4% kannatus tuo noin 300 kunnanvaltuutettua, tavoitteen tulee olla tuota luokkaa ja sen eteen pitää tehdä töitä yhdessä, sillä yhdessä me sen saavutamme.

Satu Ylönen, Pieksämäki

Olen Satu Ylönen Pieksämäeltä. Toimin puolueen Kaakkois-Suomen piirin 1.vpjna, Pieksämäen kaupunginvaltuuston II varavaltuutettuna ja puoluehallituksen jäsenenä. Samoin toimin lautamiehenä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Opiskelen työn ohessa oikeustieteitä. Työni on valtionhallinnossa. Olen rohkea, periksi antamaton, uskallan sanoa asioista ääneen, silloin kun on syytä. Kuuntelen. En pelkää uudistuksia, kunhan niissä ei poljeta ihmisarvoa keneltäkään. Meillä tulee olla kaikille ihmisille oikeudenmukainen yhteiskunta ja siksi sinisten tulee ottaa siinä oma paikkansa näkyvästi. Haluan saada politiikassa aikaan muutoksia; muutoksia toimia eri tavalla kuin ennen. Muutosta siihen, että viedään politikkaa entistä enemmän ihmisten luo, ei etäännytä kansasta, muutosta siihen, että heikompiosaiset ovat tässä maassa yhdenvertaisia muiden ihmisten kanssa. Nyt näin ei ole. Haluan, että puhumme kansalaisille ymmärrettävästi politiikasta, vastaamme, kun he kysyvät. Uskallamme myös kyseenalaistaa. Olemme olemassa ihmisiä varten.

Aion hakea kaikkia kolmea varapuheenjohtajan paikkaa.

 

2. VARAPUHEENJOHTAJAKSI HAKEVAT:

Pasi Lääninpää, Jämsänkoski

Olen Pasi Lääninpää, Keski-Suomalainen pk yrittäjä Jämsänkoskelta lisäksi olen Keski-Suomen Sinisten piirin PJ. Olen kolmen pojan isä ja aktiivinen metsästyksen sekä kalastuksen harrastaja, lisäksi toimin paikkakunnallamme monien yrittäjien kanssa yhteistyössä, koska maaseutukuntien yrittämisessä on valtavasti haasteita ja näin ollen pidän yhteistyötä ja verkostoitumista yrittäjien kesken erittäin tärkeänä asiana. Olen toiminut ammattini vuoksi 25 vuotta metsä- ja maatalousyrittäjien kanssa koko Suomen alueella, olen auttanut useiden satojen yritysten perustamisessa, kehittämisessä, tukihenkilönä jne. Tämän vuoksi tunnen paljon keskeisiä ongelmia, jotka liittyvät Suomalaisen yrittämisen ongelmiin, maaseutukuntien rappeutumiseen, palveluiden vähentymiseen yms asioihin. Tästä syystä minusta Sinisten pitäisi keskittyä tulevaisuudessa maaseutukuntien ja maaseutukaupunkien sisäisiin ongelmiin, yrittäjiin, metsänomistajiin sekä maaseudun rappeutumiseen. Näillä alueilla asuu lähes kaksi miljoonaa varteenotettavaa äänestäjää, joille pitäisi pyrkiä kertomaan yksinkertaisilla teemoilla se miksi Siniset ovat olemassa. Näin toimien pystyisimme saamaan kannatuksen, joka loisi hyvän pohjan tuleviin kuntavaaleihin. Suomalaisuutta meiltä ei tietenkään kukaan pois vie, mutta jokainen Suomalainen asukas on varmasti kokenut nämä merkittävät muutokset maaseutu ympäristössämme ja se on suuri surullisuuden aihe, vaiettu aihe….

 

3. VARAPUHEENJOHTAJAKSI HAKEVAT:

Kari Aaltonen, Hämeenlinna

Olen Kari Aaltonen 50v, yrittäjä. Asun Hämeenlinnassa, tarkemmin Hauholla. Perheeseeni kuuluu minä, vaimo ja kolme kissaa. Lapsia on kolme, aikuisia jo, ja asuvat luonnollisesti jo omillaan. Miksi minut kannattaisi valita ? Olen enemmän kuin halukas kantamaan vastuuta ja antamaan suuremman panostuksen puolueemme kasvuun. Ja ettei oltaisi liiaksi pääkaupunkikeskeisiä, toisin myös toisenlaista lähestymiskulmaa asioihin hämäläisenä. Olen melko kovapäinen kaveri, kun otan jonkin asian viedäkseni eteenpäin, tottunut aina kaivamaan faktat esille ja tukemaan aina niihin. Toimin myös puheenjohtajana kahdessa eri yhdistyksessä ja ehdolla myös erääseen koko maanlaajuisen yhdistykseen liittovaltuuston jäseneksi. Olen ko. yhdistyksen paikallinen puheenjohtaja nyt toista kautta yksimielisesti valittuna. Olen monessa mukana siis jo nyt. Tämä Sinisen Tulevaisuuden varapuheenjohtajan paikka olisi todella upea tilaisuus kaikinpuolin olla tekemässä tulevaisuutta ja luomassa Suomen historialle uutta suuntaa ja antamassa uusia tuoreita näkemyksiä asioihin.

Juha Malmi, Vantaa

Hei!

Nimeni on Juha Malmi. Olen 55-vuotias ekonomi, KTM Vantaalta. Olen ollut mukana politiikassa vuodesta 2006. Vuonna 2008 tulin valituksi kaupunginvaltuustoon, jossa toimin edelleen. Vuosina 2012-2017 toimin Vantaan tarkastuslautakunnan puheenjohtajana ja vuosina 2009-2017 sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Vantaan Siniset paikallisyhdistyksen perustin 3.9.2017 ja Vantaan Siniset valtuustoryhmän 10.9.2017. Vaalikaudella 2015-2019 olin Uudenmaan piirin varakansanedustaja.

Olen kantanut vastuuta monissa projekteissa sekä paikallisyhdistyksessä että luottamushenkilötehtävissä. Tehtävät ovat vaatineet paljon työtä ja johtajuutta. Nyt olisin valmis ja halukas ottamaan vastuuta ja tekemään työtä puolueen johtotasolla ja toimenkuvalla, joka olisi esittämäni Kuntavaalit2021-työryhmien työn tukeminen, työhön osallistuminen ja koordinointi. Olen julkaissut esityksen perusteluineen Sininen tulevaisuus ryhmän FB-sivuilla. Muitakin tehtäviä on toimenkuvaan sovitettavissa.

Haluan myös olla mukana ratkaisemassa puolueen muita tulevia haasteita. Näitä ovat poliittisten linjausten kirkastaminen, jäsenhankinnan tehostaminen, viestinnän ja yhteydenpidon parantaminen sekä jäsenten poliittisten vaikutusmahdollisuuksien ja asiantuntemuksen lisääminen.

Ajankäyttömahdollisuuteni ovat hyvät. Aloitan kohta työt tehtävässä, jossa saan vapaasti päättää omasta ajankäytöstäni. Se takaa, että jää riittävästi aikaa varapuheenjohtajan tehtävän hoitamiseen.

Kari Tanninen, Jyväskylä

53v DI kolme lasta. Jyväskylän Siniset ry pj, Jyväskylän vanhempainfoorumi ry pj, Saarenmaan koulun vanhempainyhdistyksen pj. 2011-2014. 20v kokemus projektipäällikön tehtävistä teknologia- ja tutkimusprojekteissa.

Minulla on vahva kokemus yhdistysten ja organisaatioiden hallinnosta, olen uudistusmielinen kehittäjä ja aktiivinen keskustelija mutta käytännössä pragmaattinen reaalipoliitikko.

Kohderyhmät joista haetaan ääniä:

1) Pienmaanviljelijät ja lähiruoka-/luomutuottajat, maaseutu-, metsäteollisuusyrittäminen

EU-tukien keskittäminen pienille perhetiloille, huoltovarmuuden ja viljelyvalmiuden korostaminen, tämä mahdollistaa lähiruoka- ja luomutuotannon sekö esim. suomenkarjan pitämisen. Pienimuotoisen saha- ja puuteollisuusyrittämisen tukeminen.

2) Naiselliset naiset, kotiäidit ja perhekeskeiset miehet

”Pukeutuminen on poliittista”; naisellinen pukeutuminen ja naisellisuus kunniaan, kotihoidon tukeminen ja perhekeskeisen yhteiskuntamallin rakentaminen.

3) Yrittäminen ja pienyrittäjät

Viron yritysveromalli, jossa vasta voitosta verotetaan. Rahoitusta pienyrityksille, uusia joukkorahoitusinstrumentteja sekä valtion takaaman riskisijoitusrahaston perustaminen.

4) Suomalaisuuden vaaliminen

Perinnerakentajat, suomalaisten perinteiden ja arvojen tuominen esille. Perinneruokien vaaliminen, kansallispuvut yms.

5) Duunariohjelma

Sinisten kampanja työntekijöille, jotka eivät halua joutua ammattiliittojen kynsiin ja haluavat oikeudenmukaisen palkan omasta työpanoksestaan.