Sininen tulevaisuus olet sinä

Sininen tulevaisuus on suomalaisen puoluekentän uusin ja raikkain tulokas. Me siniset olemme rohkeita uudistajia, jotka nojaamme politiikassamme perinteisiin arvoihin: perheeseen, kotiin, uskontoon ja isänmaahan.

Vaikka olemme vasta nuori puolue, jäsenistössämme on kaikeinikäisiä ihmisiä ympäri Suomen. Tutustu sinisiin vaikuttajiin ja jäseniin ja liity mukaan.

Siniset ministerit

Hallituspuolueen tärkein ja näkyvin osa on tietysti ministerit. Sinisellä tulevaisuudella on viisi ministeriä Juha Sipilän hallituksessa. Sinisten kädenjälki hallituksessa näkyy erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, kun sekä ulko-, että puolustusministeri ovat molemmat sinisiä. Siksi maanpuolustukseen on saatu lisärahaa ja Suomen kansainväliset suhteet ovat erinomaisella tasolla. Pirkko Mattilan vastuulla on mm. historiallinen sote-uudistus, puheenjohtaja Terho huolehtii siitä, ettei hallituskumppanien EU-kiima mene liian pitkälle ja Jari Lindströmin työministerikaudella työpaikkojen määrä on lisääntynyt ennätysvauhdilla.

Ministeriryhmä

Sampo Terho
Eurooppa-, urheilu-,ja kulttuuriministeri
Timo Soini
Ulkoministeri
Jussi Niinistö
Puolustusministeri
Pirkko Mattila
Sosiaali- ja terveysministeri
Jari Lindström
Työministeri

Siniset kansanedustajat

Ilman 18 sinisen kansanedustajan tukea hallitus ei ole toimintakykyinen. Eduskunnan äänestysten lisäksi kansanedustajat osallistuvat hallituksen politiikan muodostumiseen vaikuttamalla ja keskustelemalla ministerien kanssa viikottaisissa kokouksissa ja päivittäisessä työssä.

Voit tutustua sinisiin kansanedustajiin ja heidän esittelyihinsä täällä.

Sinisen tulevaisuuden kansanedustajat muodostavat Sinisen eduskuntaryhmän. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Simon Elo ja varapuheenjohtajina Kari Kulmala, Ari Jalonen ja Lea Mäkipää.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajat

Simon Elo
Puheenjohtaja

Kari Kulmala
1. varapuheenjohtaja
Ari Jalonen
2. varapuheenjohtaja
Lea Mäkipää

3. varapuheenjohtaja

Siniset valtuutetut

Sinisillä on lähes sata valtuutettua ja varavaltuutettua kunnanvaltuustoissa ympäri Suomen. Vaikka maakuntauudistuksen myötä kunnanvaltuustojen rooli muuttuu, kuntapolitiikka on juuri sitä jokapäiväiseen elämään vaikuttavaa politiikkaa. Valtuustoissa päätetään siitä, minne rakennetaan leikkipuistoja, remontoidaanko lähikoulua tai korjataanko urheilukenttää.

Voit etsiä oman kuntasi sinisiä valtuutettuja tältä sivulta.

Sinisten puolueorganisaatio

Mediassa näkyvien poliitikkojen lisäksi Sininen tulevaisuus on sen jäsenkenttä. Toimintaa käynnistetään paikallisyhdistyksissä ja piireissä ympäri Suomen. Liittymällä mukaan nyt pääset mukaan historialliseen vaiheeseen luomaan uutta.

Sinistä tulevaisuutta johtaa sen puheenjohtajisto, johon kuuluu puheenjohtaja Sampo Terho ja varapuheenjohtajat Jari Lindström, Tiina Elovaara ja Tiina Ahva sekä puoluesihteeri Matti Torvinen.

Puolueen käytännön toimintaa ohjaa ja valvoo 11-jäseninen hallitus. Politiikan sisältöjen hyväksynnästä ja hallituksen valvonnasta vastaa puoluevaltuusto. Puoluehallituksen jäseniin voit tutustua täällä ja puoluevaltuustoon täällä.

Piiritasolla Sininen tulevaisuus jakaantuu 13 piiriin. Piirien yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Sinisten paikallisyhdistyksiä on perustettu lähes kolmekymmentä ja uusia perustetaan joka kuukausi. Löydät oman alueesi paikallisyhdistyksen täältä – tai jos et löydä, ota yhteyttä piiriin. He osaavat auttaa tarvittaessa paikallisyhdistyksen perustamisessa.