Jari Lindström tyytyväinen: Savonlinnan Mertajärven kunnostukseen 50 000 euroa

Jari Lindström tyytyväinen: Savonlinnan Mertajärven kunnostukseen 50 000 euroa

Työministeri Jari Lindström (sin) iloitsee Savonlinnan Mertajärven kunnostukseen saadusta 50 000 eurosta. Järven tila on huolettanut kaupunkilaisia.

”Menneenä hellekesänä järvi oli pahemmassa kunnossa kuin koskaan. Tämä tieto kantautui korviini ja neuvottelujen tuloksena eduskunta myöntää nyt järven kunnostukseen 50 000 euroa. Myönnettävää rahaa voidaan käyttää esimerkiksi hoitokalastukseen ja kasvillisuuden niittämiseen. Tämä rahoitus on hyvä alku järven kunnostamiseen.”

Savonlinnan seutu on tärkeä osa Kaakkois-Suomen vaalipiiriä, josta ministeri Lindström asettuu keväällä ehdolle eduskuntavaaleihin.

”Olen itsekin ajanut kaupunkiin idän suunnasta valtatietä 14. Järven huono tila on silmiinpistävä, sen näkee jokainen idästä kaupunkiin saapuva”, harmittelee Lindström.
Kesäisin Savonlinna on merkittävä kohde kotimaan matkailussa. Oopperajuhlat keräävät yleisöä ympäri maan ulkomaita myöten.

”Toivottavasti ensi kesänä meillä on tarjota parempikuntoinen järvimaisema kaupunkiin saapuville. Myös paikallisten viihtyvyys paranee järven kunnostuksen myötä”, summaa Lindström.

Lisätietoja:
työministeri Jari Lindströmin erityisavustaja Jami Arvola
050-447 1255