Kaj Turunen: Olen tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan tekemiin lisäyksiin koskien ensi vuoden budjettia

Kaj Turunen: Olen tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan tekemiin lisäyksiin koskien ensi vuoden budjettia

Sinisten kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan tekemiin lisäyksiin koskien ensi vuoden budjettia.

”Olen saanut olla näissä neuvotteluissa mukana ja erityisen tyytyväinen olen rikos- ja riita-asioiden sovitteluun tarkoitettuun 550 000 euron lisäpanostukseen. Sovittelu tuo inhimillisyyttä ja merkittäviä säästöjä asianosaisille sekä valtiolle, kun oikeusprosesseja ei tarvitse käynnistää”, Turunen kertoo.

”Sovittelu on vuodesta 2006 ollut valtakunnallisesti saatavilla ja siitä lähtien on sen valtionapu pysynyt samana, vaikka yleinen kustannustaso ja juttumäärät ovat nousseet. Pysyvä tasokorotus onkin tärkeä saada vuoden 2019 budjettiin”.

”Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen lisättiin 400 000 euroa. Tällä käytännössä halutaan rahoittaa eri toimijoiden yhteistyössä tehtäviä uusia menetelmiä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Kaikkien nuorten pitäminen yhteiskunnassa mukana on äärimmäisen tärkeää”, Turunen painottaa.

”Kaakkois-Suomen vaalipiiriin tuli useita panostuksia, mutta haluan nostaa pari niistä esille. Sodan ja Rauhan keskus Muistin perustamiseen laitettiin 300 000 euroa. Muisti on uudenlainen, henkilökohtaisella tasolla ja uutta tekniikkaa hyväksi käyttävä, sodista kertova ”museo”. Muisti perustetaan Mikkeliin. Lisäksi voin olla oikein tyytyväinen myös Metsäkeskus Luston saamaan 250 000 euron toiminta-avustukseen Savonlinnassa”, Turunen myhäilee.

Valtiovarainvaliokunta päätti noin 40 miljoonan lisäyksistä vuoden 2018 budjettiin.

Lisätietoja:
Kaj Turunen
kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja
puh. 050 512 0663
kaj.turunen[email protected]