Sampo Terho

Eurooppa-, kulttuuri-ja urheiluministeri, Helsingin vaalipiiri

Olen Sampo Terho, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri. Olen syntyjäni helsinkiläinen, kasvanut Kirkkonummella ja opiskellut historiaa Tampereella. Nykyisin asun perheeni kanssa Helsingissä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri.
Ennen poliittista uraani olen työskennellyt puolustusministeriössä, rauhanturvaajana Bosnia-Hertsegovinassa sekä tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vuosina 2011-15 olin Euroopan parlamentin jäsen, ja eduskuntaan tulin valituksi vuonna 2015.
Politiikka lähtee arvoista. Minulle tärkeitä ovat suomalaiset perusarvot: rehellisyys, vapaus, yritteliäisyys ja isänmaallisuus.
Vapaa-ajallani harrastan lukemista, kirjoittamista, liikuntaa ja musiikkia. Lukemisessa suosin erityisesti historiallisia romaaneja ja tietokirjoja. Musiikissa rakastan vanhaa heviä ja progea, mutta myös klassista. Soitan itse harrastelijatasoisesti koskettimia ja rumpuja. Kirjoittamisen aloitin jo lukioiässä ja ennen poliittista uraani sainkin aikaiseksi joitakin romaanikäsikirjoituksia pöytälaatikkoon, sekä yhden julkaistun tietokirjan. Liikuntaa harrastan lenkkeillen ja kuntosalilla. Penkkiurheilijana seuraan intohimoisesti nyrkkeilyä ja jääkiekkoa.

Facebook
Twitter
Blogi
« Takaisin