Kulmala ja Turunen: Hallitukselta oikea päätös lisätä viljelijöiden tukea

Kulmala ja Turunen: Hallitukselta oikea päätös lisätä viljelijöiden tukea

Kylmästä ja sateisesta säästä johtuen viljasato on jäänyt pellolle. Viljelijöiden ahdinko on poikkeuksellisen suuri tänä vuonna, täsmälleen 150 vuotta Suomen historian suurimmasta nälänhädästä, jonka aiheutti poikkeuksellisen huonot satovuodet

”Suomen 100-vuotisjuhlavuonna toivoisi lukevan toisenlaisia otsikoita. Moni viljelijä on todellisessa pulassa. Minulle on tullut tästä runsaasti yhteydenottoja”, sanoo eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, sinisten Kaj Turunen.

”On oikein, että hallitus tukee viljelijöitä 25 miljoonalla lisäeurolla tässä tilanteessa, mutta kestävä ratkaisu maatalouden kannattavuusongelmiin saadaan vain tuottajan paremmalla osuudella tuotteen loppuhinnasta. Jos tuotteen loppuhinta jakautuisi oikeudenmukaisemmin tuottajan, teollisuuden ja kaupan kesken, tukea tarvittaisiin vähemmän, Turunen muistuttaa.”

Turunen ja maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Kari Kulmala pitävät hallituksen kriisitietoisuutta hyvänä ja kiittävät yksissä tuumin tehtyä ratkaisua. Kiitosta saa myös hallituksen tuki viljelijöiden mielenterveyttä tukevalle toiminnalle.

”Hallitus tukee Välitä viljelijästä -ohjelmaa miljoonalla eurolla. Tällainen on valtavan arvokasta ruohonjuuritasontoimintaa, jota ei pelkällä valtion mahtikäskyllä luoda. Tällaista kuuluu tukeakin. Hienoa”, kiittää Kulmala.

”Suomen omavaraisuus ja suomalainen laadukas maatalous ansaitsevat tulla tuetuksi. Suomalainen haluaa suomalaista ruokaa lautaselle. Suomen maatalouden jatkuvuutta on tuettava kaikin keinoin”, pohtivat Turunen ja Kulmala.

Lisätietoja:

Kari Kulmala
puh. 050-513 2213

Kaj Turunen
puh. 050-512 0663