Kulttuuriministeri julkaisi rokkibiisin

Kulttuuriministeri julkaisi rokkibiisin

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho julkaisee tänään kappaleen nimeltä ”Let the Rock’n’Roll Heal Your Soul”.

Helsingin Sonic Pump Studiolla äänitetyn kappaleen laulaja on armoitettu raspikurkku Tommi Läntinen. Terho soittaa kappaleella rummut, ja kitara- ja basso-raidoista vastaa Jussi Hämäläinen. Hämäläinen on myös teoksen säveltäjä, kun Terho puolestaan on kirjoittanut kappaleen sanat.

”Hämäläisen sävellys on moniosainen seikkailu rokin, progen ja bluesin parhaisiin perinteisiin”, kuvailee Terho. ”Hän on myös todellinen kitaravelho, kuten rainalta kuuluu. Sanoitukseni kertoo musiikin parantavasta voimasta, siis rockista, rauhasta ja rakkaudesta. Olin erityisen onnekas kun sain vokalistiksi suurella sielulla tulkitsevan rokkikonkari Tommi Läntisen. Kun Tommi karjaisee ”Rock´n´Roll” niin valtamerten vesi läikkyy.”

”Kappale nostaa esiin maailmamme ongelmia, mutta ennen kaikkea ilon kautta mennään. Biisin ydinsanoma on, että muutos parempaan on mahdollista. Rock on positiivista energiaa, josta kannattaa ammentaa.”

Terho kertoo tuotantoprosessin olleen opettavainen myös musiikkialaan tutustumisessa.

”Kappaleen tuotanto on opettanut paljon kulttuuriyrittäjyyden käytännön tekemisestä. Taiteellisen lahjakkuuden lisäksi alan ihmisiltä vaaditaan myös paljon teknistä ja taloudellista osaamista, jos ikinä aikoo saada valmista. Suomesta ammattitaitoa onneksi löytyy”, Terho sanoo.

Kappale löytyy muun muassa Spotifystä ja iTunesista.

Lisätietoja:
Sampo Terho, p. 050 5381674
Ministerin avustaja Otto Peura, p. 040 5508151