Liikkumalla kohti parempaa – Kai Sointu

26 tammikuun, 2022 | Blogit Uutiset Yleinen

“Siinä on jotain hienoa kun ihmiset pistävät parastaan. Kun näkee lapsen tai aikuisen onnistumisen riemun, se sytyttää.”

Kuka olet?
Olen Kai Sointu. Toimin Kiekko-Vantaan Mestis-seuran toimitusjohtajana ja omistajana. Olen myös ravintolayrittäjä Tikkurilan Siipiweikot ravintolassa. Asun nykyisin Vantaan Tikkurilassa, mutta olen alun perin kotoisin Tampereelta. Kotiuduin Vantaalle pankkiuran ja 18 Etelä-Koreassa vietetyn vuoden jälkeen vuonna 2013.

Mitä ajattelet politiikasta?
Poliittiset ajatukseni ovat olleet nuoresta saakka selkeät, vaikka koskaan en ole ollut aikaisemmin minkään puolueen jäsen. Isoisäni ja isäni olivat molemmat yrittäjiä. Yrittäjä on itsestänikin tullut. Ja yrittäjyyden myötä olen oppinut paljon tärkeitä asioita ahkeruudesta, työyhteisön huolenpidosta, vastuullisuudesta ja yhteistyöstä. Hyvähenkinen porukka saa asioita aikaan.

Täytyy kyllä sanoa, että viimeiset pari vuotta on ollut vaihtelevaa ja haastavaa aikaa ravintolayrittäjälle. Jotenkin kovalla yrityksellä ja luovuudella on kuitenkin pärjätty. Valitettavasti kaikki eivät ole. Alati vaihtuvat rajoitukset ovat myrkkyä alalle.

Mikä sai lähtemään Sinisiin?
Olen tuntenut nykyisen puoluejohtajan 1990 -luvun alusta lähtien kun olimme kollegoja. Kevään ja kesän 2021 aikana kävimme keskusteluita ja huomasin, että arvomme ja ajatuksemme kohtasivat monessa kohtaa mm. erityisesti talouspolitiikassa. Näin ei siten ollut vaikea päätös liittyä Sinisten jäseneksi.

Mitä yhteiskunnallisia ongelmia nähnyt ja miten oma työ ratkaisee niitä?
Näen ympärillä paljon mm. nuorten syrjäytymistä ja liikkumisen puutetta. Oma työ urheilutoiminnassa, erityisesti joukkueurheilun puolella vähentää syrjäytymisriskiä ja lisää nuorten liikkumista joukkueen harjoitus- ja ottelutapahtumien myötä. Kyllä minä näen, että urheilu on monelle nuorelle pelastava rengas opeteltaessa elämäntaitoja ja asetettaessa tavoitteita.

Millaisia toiveita on lähitulevaisuuteen itsensä kohdalla ja mitä lähimmäisten kohdalla?
Terveyttä tietenkin ensisijaisesti toivoo kaikille. Tämän lisäksi itselle toivoisi, että saisi työkuormaa hieman vähennettyä ja voisi keskittyä enemmän lähimmäisiin sekä terveyden vaalimiseen erityisesti liikunnan lisäämisellä.

Mitä terveisiä haluat sanoa lukijoille?
Unelmia pitää olla ja niiden saavuttaminen lähtee ensimmäisestä askeleesta.

Teksti: Toni Eronen
Kuva: Kai Sointu