Matti Torvinen kysyy: Riittävätkö Helsingin käräjäoikeuden resurssit tiedustelulakien käsittelyssä?

Matti Torvinen kysyy: Riittävätkö Helsingin käräjäoikeuden resurssit tiedustelulakien käsittelyssä?

Helsingin käräjäoikeuteen menevien tiedustelakien lupahakemusten, valvontailmoitusten ja lopullisten seurantatietojen määrä kasvaa radikaalisti perustuslakivaliokunnan lausunnon myötä. Supon johtaja ja armeijan tiedustelupäällikkö joutuvat jatkossa ramppaamaan harva se viikko Helsingin käräjäoikeudessa.

– Perustavaa laatua oleva kysymys on se, mitkä ovat Helsingin käräjäoikeuden resurssit vastata hyvin monella tavalla lisääntyvään oikeudellisten palvelujen määrään.

– En usko että käräjäoikeudella olisi nykyisellään riittävät voimavarat ja henkilöstö hoitamaan täysin uudenlaista tilannetta, Sinisten kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Matti Torvinen (sin) muistuttaa.

Torvisen mukaan tiedusteluvaltetun toimivalta kasvaa voimakkaasti. Perustuslakivaliokunta antaa uudelle supervirkamiehelle laajat valtuudet ja samalla suuren vastuun. Tämä asettaa uuden virkamiehen tiukkaan paikkaan.

– On tärkeää, että uusi tietosuojavaltuutettu saa riittävän määrän avustajia ja viraston, jotta se selviää hyvin mittavasta tehtävästään.

– Saimme valiokunnassa huomioitua toimittajien ja lakimiesten sekä lääkäreiden tietosuojan. Valtionpetokselta se ei kuitenkaan asianajajia pelasta, Torvinen muistuttaa.

Lisätietoja:
kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Matti Torvinen
046-922 2222