Matti Torvinen: Maamme talouskasvu on hyvän hallitustyön aikaansaannos

Matti Torvinen: Maamme talouskasvu on hyvän hallitustyön aikaansaannos

Nykyinen hallitus teki alkumetreillä strategian velkaantumisen pysäyttämiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Oppositiokin onneksi pääosin tunnustaa, että hallituksen kilpailukykyä vahvistava työmarkkinaratkaisu on auttanut Suomen vientinäkymiä ja työllisyyttä.

”Avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt ja työttömien määrä vähentynyt. Tänä vuonna talous kasvaa reilusti yli 3 prosenttia ja ensi vuonnakin kasvu jatkuu vahvana. Olemme talouskasvun puolesta nousseet Euroopan kärkeen, kun hallituskauden alulla olimme hännillä”, muistuttaa Sinisten kansanedustaja Matti Torvinen.

Myös valtiovarainvaliokunnan hallitusryhmien työskentely on ollut erinomaista. Sinisten pääneuvottelija Torvinen korostaa, että tämän työn perusteella saatiin sovittua reilun 40 miljoonan euron lisäpanostus eri osa-alueille.

”Saimme paljon panostuksia niille alueille jotka ovat tärkeitä meille Sinisille. Työmme tuotti tulosta jonka jäljet näkyvät maakunnissa.”

”Velkaantuminen hidastuu kovaa vauhtia. Suunta on oikea, mutta työtä on edelleen tehtävä, jotta yhä useampi tavallinen ihminen pääsisi mukaan yhteisen yhteiskuntamme rakentamiseen.
Kieliasiat ovat olleet tärkeässä roolissa tässä valtionvarainvaliokunnan lisäyksessä. Saimme lisättyä panostuksia saamelaiskäräjien kielipesätoimintaan 1,2 miljoonaa euroa, elvytämme karjalan kieltä ja tuemme merkittävästi ulkomailla suomalaislasten Suomi-kouluja ja etäkoulu Kulkuria.”

”Myös maakuntien tiehankkeita saimme rahoitettua 12 miljoonalla eurolla. Näin pienetkin hankkeet saavat huomiota ja vuosia odottaneet kohteet huomioitiin Sinisten toimesta”, korostaa Torvinen.

Turvallisuuden luominen ja ylläpito on Sinisille tärkeä asia. Esimerkiksi koulupoliisitoimintaan panostetaan laajasti koko maassa. Rajavartiosto ja poliisi saavat ennätyksellisiä lisäyksiä. Myös armeijan toimintakykyä vahvistetaan.

”On tärkeää myös että panostukset sisäiseen ja ulkoiseen turvallisuuteen on huomioitu. Rajavartiolaitos kykenee kohdentamaan 135 virkamiestä turvallisuuden ylläpitoon. Uskottavaa maanpuolustusta ylläpidetään ensi vuonna mahdollistamalla 18 000 reserviläisen harjoitukset.”

Ainoa uhkamme on, että alkoholiverojen tuoma 100 miljoonan tuloerä kaatuu ja se raha joudutaan etsimään budjetista. Tässä asiassa ratkaisuvalta on eduskunnan kaikilla kansanedustajilla.

Lisätietoja:
Matti Torvinen
kansanedustaja, Sininen eduskuntaryhmä
p. 046 922 2222