Matti Torvinen: Sininen isänmaallinen linja – työ, talous ja turvallisuus

Matti Torvinen: Sininen isänmaallinen linja – työ, talous ja turvallisuus

Valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden jäsenet esittelivät tänään valtion ensi vuoden budjetin päälinjat. Sinisten Matti Torvinen kertoi sinisten linjaksi kolme kovaa t:tä: työ, talous ja turvallisuus.

”Hallitus on onnistunut muuttamaan Suomen talouden suunnan. Viiden miljardin vuosittaisen velan kasvun sijaan, lisää velkaa otetaan enää yksi miljardi. Ja jos seuraava hallitus jatkaa yhtä hyvää taloudenpitoa, lisävelkaa sen ei tarvitse enää ottaa. Se on suuri vastuu seuraavalle hallitukselle”, sanoo Torvinen. ”Panostukset osaajapulaan ja nopeampaan työllistymiseen, valtion velan leikkaaminen sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lisääminen ovat sinistä kansanturvallisuutta painottavaa isänmaallista politiikkaa.”

Torvinen nostaa ensi vuoden budjetista sinisille tärkeitä panostuksia pienituloisille:
– Vähimmäisetuuksiin kuten äitiys- ja isyysrahaan tulee 80 euron kuukausikorotus. Etuuden nousevat lähes 700 euroon kuussa.
– Takuueläkkeisiin tulee hallituskauden kolmas korotus. Takuueläkkeitä on korotettu yhteensä yli 30 eurolla.
Sampo Terhon aloitteesta käyttöön tulee uusi toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalisä, joka on lähes 50 euroa kuussa. Siihen ovat oikeutettuja kaikkein pienituloisimpien perheiden lukiolaiset ja ammattiopiskelijat.
– Lex Lindström otetaan käyttöön jo toisen kerran.
– Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan ja työministeri Jari Lindströmin aloittama työkykyohjelma on laitettu alulle, ja se on jo esitelty eduskuntapuolueille. Seuraavan hallituksen on määrä jatkaa Mattilan ja Lindströmin aloittamaa työtä.

Torvinen on tyytyväinen hallituksen autolinjauksiin. Autoveroa on laskettu ja lasketaan ensi vuonna vielä lisää. Lisäksi ajoneuvoveroa päätettiin laskea vuonna 2020 jopa 50 miljoonalla eurolla.

”Ulkoministeri Timo Soini kirjoitti tänään Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, että koko Suomi on kotimaamme ja perustuslailliset oikeudet kuuluvat kaikille. Siniset haluavat pitää koko Suomen asuttuna”, Torvinen korostaa. ”Meille ei käy, että yhteisillä verorahoilla kohennetaan pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä samaan aikaan kun Kehä Kolmosen ulkopuolisia kansalaisia uhataan autoilun kustannusten kasvattamisella. Tavallisten kansalaisten pelottelun pitää loppua.”

Lisätietoja:
kansanedustaja, Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri Matti Torvinen
046-922 2222