Matti Torvinen: Siniset torppasi omaisuuden piilottamisen hallintarekisteriin – omistajatietojen salaamisesta huomattavat verorasitukset

Matti Torvinen: Siniset torppasi omaisuuden piilottamisen hallintarekisteriin – omistajatietojen salaamisesta huomattavat verorasitukset

”Osakekeinottelijat ja hämärämiehet saavat olla jatkossa varuillaan pörssikuvioita suunnitellessaan. Suomi vastaa ensimmäisenä eurooppalaisena maana osakesijoittamisen hämärään puoleen tekemällä hämäräsijoittamisesta niin kallista, että se ei kannata”, toteaa sinisten kansanedustaja, varatuomari Matti Torvinen tyytyväisenä.

Osakkeiden hallintarekisteröinti tuli voimaan keväällä 2017. Tuolloin hallintarekisteristä päästiin hallituksessa sopuun, kun sovittiin että viranomaisille taataan riittävä tiedonsaanti. Jos suomalaisen verovelvollisen loppusaajatietoja ei ilmoiteta, hallintarekisteröityjen osakkeiden osingoista on jatkossa maksettava 50 prosentin ennakonpidätys, vastaavasti julkisesti noteeratun yhtiön hallintarekisteröidyistä osakkeesta saadun osingon lähdevero on 35 prosenttia.

”Sinisten kansanedustajat ja ministerit ovat johdonmukaisesti pitäneet huolta siitä, että hallintarekisteröiminen ei kasvata mahdollisuutta piilottaa omaisuuttaan. Valtiovarainvaliokunta jätti avoimuuden lisäämisestä tänään yksimielisen mietinnön, aivan Sinisen eduskuntaryhmän toiveiden mukaan. Olen erittäin tyytyväinen”, Torvinen jatkaa.

Lisätietoja:
kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Matti Torvinen
046-922 2222