Ministeri Jari Lindström jälleen lex-asialla: Yli 80 000 ihmisen asema työmarkkinoilla paranee uudistuksen ansiosta

Ministeri Jari Lindström jälleen lex-asialla: Yli 80 000 ihmisen asema työmarkkinoilla paranee uudistuksen ansiosta

Yli 80 000 ihmisen työmarkkina-asema paranee ministeri Jari Lindströmin (sin) tänään eduskunnalle tuoman lakiesityksen ansiosta, kun nollatuntisopimuksille on vihdoin luotu pelisäännöt. Yksikään aikaisempi hallitus ei ole saanut sääntöjä aikaiseksi, vaikka ongelma on tunnettu pitkään.

Kesäkuusta 2018 alkaen työnantaja ei voi enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on kiinteän työvoiman tarve. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kahvilan omistaja ei voi palkata työntekijöitä 0-40 tunnin viikkotyöajalla, jos kahviossa on jatkuva tarve työntekijöille.

”Tämä on valtavan hieno saavutus ministeri Lindströmiltä. Hän on uurastanut yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa sääntöjen luomiseksi. Nyt eduskunnalle on tuotu esitys, joka parantaa merkittävästi vaihtelevaa työaikaa noudattavien työmarkkina-asemaa”, sinisten kansanedustaja Matti Torvinen iloitsee.

Jatkossa työsuhdeturvaa ei voi kiertää sillä, että palkkaa työntekijöitä ns. nollatuntisopimuksella. Jos työvuorosta on sovittu, mutta työntekijä sairastuu, hän saa sairausajan palkan sovitulta työajalta. Lisäksi irtisanomisajalta täytyy saada korvausta ansionmenetyksestä, jos työtä tarjotaan irtisanomisaikana vähemmän kuin työtä on tarjottu keskimäärin irtisanomista edeltäneiden 12 viikon aikana.

Nollatuntisopimuslaisten kohtuuttomiin karensseihin korjaus

Jatkossa työntekijä ei joudu työpaikasta erotessaan karenssiin, jos hänellä ei ole eroa edeltävän 12 viikon aikana ollut yhdelläkään viikolla vähintään 18 tuntia työtä tarjolla. Tuntiraja on sama, joka kerryttää työttömyyspäivärahan edellytyksenä olevaa työssäoloehtoa. Mutta jos työntekijälle taataan työsopimuksessa jokin tietty määrä työtunteja, ehtoa ei sovelleta.

”Nollatuntisopimuksen saa jatkossakin, jos työntekijä sellaisen haluaa. Lisäksi nollatuntisopimuksia tarvitaan aloilla, joilla työn tarve on hyvin epäsäännöllistä. Tarkoitus ei ole jäykistää työn tekemisen ehtoja”, Torvinen painottaa. ”Mutta työnantaja ei voi jatkossa enää kiertää työsuhdeturvaan liittyviä velvollisuuksia sopimalla nollatuntisopimuksia, vaikka työn tarve on jatkuvaa. Tämä on se merkittävä uudistus.”

Lisätietoja:

kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Matti Torvinen
puh. 046 922 2222