Ministeri Mattila Oulussa: Puheet on nyt pidetty, vain teot ja konkreettinen tuki auttavat, hallituksen hätäkokous koolle

Ministeri Mattila Oulussa: Puheet on nyt pidetty, vain teot ja konkreettinen tuki auttavat, hallituksen hätäkokous koolle

Sosiaali-ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) kommentoi illalla Oulun seksuaalirikosepäilykokonaisuutta.

”Tämä on niin INHOTTAVA vyyhti, että ei oikein sanoja löydy. Uhreille ja heidän perheilleen pitää antaa kaikki apu, mitä he tarvitsevat. Se edellyttää tietysti myös lisäresursseja viranomaisille. Oulun asukkaiden perusturvallisuus on järkkynyt pahoin. Myös sen korjaamiseen tarvitaan toimia.”

Mattila muistuttaa, että tällä hallituskaudella on lisätty muun muassa poliisin resursseja ja tiukennettu turvapaikkapolitiikkaa.
”Se ei vielä riitä. Nyt pitää järjestää hallituksen hätäkokous. Siellä meidän on saatava oikea tilannekuva ja suunniteltava toimintaa sen pohjalta. Puheet eivät nyt auta. Asioiden hyssyttely ei auta. Nyt pitää löytää ratkaisuja.” Mattila haluaa kiittää erityisesti poliisia ja muuta viranomaisyhteistyötä tämän juttukokonaisuuden selvittelemisessä.

Oulun kaupunki järjesti lauantaina 12.1. illalla tilaisuuden, johon osallistuivat muun muassa pääministeri Juha Sipilä, sisäministeri Kai Mykkänen, sosiaali-ja terveysministeri Pirkko Mattila ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Lisätietoja sosiaali -ja terveysministeri Pirkko Mattila p. 050 5120176