Ministeri Mattila: Vaikeimmista pykälistä on nyt sovittu

Ministeri Mattila: Vaikeimmista pykälistä on nyt sovittu

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin) sanoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistus ja sen valinnanvapauslaki on nyt saavuttanut yhden vaiheen, mutta valmis se ei ole. Vaikeimmista pykälistä on sovittu, kun asiakasseteleistä päästiin sopuun.

”Kun lopullista valinnanvapautta katsoo silmästä silmään, täytyy summata plussat ja miinukset. Yksityiskohtien lisäksi täytyy nähdä koko sote-kuva. Olemme uudistamassa järjestelmää kansalaisten palvelujen turvaamiseksi. Uudistusta on vietävä järkevästi ja rakentavasti eteenpäin, suuri uudistus valmistuu askel kerrallaan”

Paljon on vielä muokattava pykäliä, jotta kokonaisuus on valmis ja eduskunta hyväksyy lait. Sitten voidaan siirtyä käytäntöön eli maakuntien perustamiseen.

”Tarkoitus on parantaa kansalaisten sairaanhoidon ja sosiaalipuolen palveluiden tasa-arvoa ja virtaviivaistamista Suomessa, ei missään nimessä heikentää sitä. Niin kauan kuin uudistus tuo parannusta tilanteeseen, Siniset seisovat sen takana”, Mattila korostaa.

”Tavoitteena pitää olla, että erikoissairaanhoidon taso säilyy ja perustason vahvistuu. Veroja maksava kansalainen oikeutetusti odottaa palvelujensa paranevan uudistuksen myötä.”

”Kiitän hallituskumppaneita hyvästä yhteistyöstä. Teemme parasta mahdollista sotea. Tärkeintä on ihmiselle hyvä uudistus. Vallan tavoittelu ja poliittiset intressit eivät saa sanella lopputulosta.”

Lisätietoja:
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila
050 512 0176