Ministeri Terho: Poliittisten nuorisojärjestön tukien kasvu jäädytetty – uudistus käynnissä

Ministeri Terho: Poliittisten nuorisojärjestön tukien kasvu jäädytetty – uudistus käynnissä

Nuorisoasioista vastaava Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) on päättänyt nuorisojärjestöjen avustuksista vuodelle 2018. Poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen osalta Terho leikkasi avustuksista arviointi- ja avustustoimikunnan esittämän tukien korotuksen.

”Poliittisten nuorisojärjestöjen avustusten vuodesta toiseen jatkunut kasvu on nyt pysäytetty. Kun valtiontaloudessa lähes kaikesta muustakin joudutaan säästämään, on tärkeää, että poliittiset nuorisojärjestöt kantavat oman vastuunsa. Yksi budjettikohta ei voi kasvaa vuodesta toiseen”, sanoo ministeri Terho.

Poliittisten nuorisojärjestöjen avustusten korottamisen sijaan lisäresursseja osoitetaan nuorisoalan osaamiskeskuksille. Osaamiskeskusten tavoitteena on mm. kehittää etsivää nuorisotyötä, vahvistaa nuorisotakuuta, parantaa nuorisotyön laatua sekä tukea nuorten neuvontapalveluita.

”Olen myös aloittanut poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen tukijärjestelmän kokonaisuudistuksen selvityksen. Tarkoituksena on tehdä tukijärjestelmästä oikeudenmukainen ja karsia avustusprosessin byrokratiaa. Tämä työ on parhaillaan käynnissä, ja arvioimme erilaisia vaihtoehtoja”, kertoo Terho.

”Myös kokonaistukisumman leikkaamista on harkittava. Poliittisten nuorisojärjestöjen jatkuvasti kasvavat tuet ovat esimerkki eturyhmäpolitikoinnista, jossa valtion nuorisotukia on jo vuosikymmenien ajan käytetty vanhan vallan rahoituslähteenä. Siniset edustaa uutena puolueena täysin uudenlaista ajattelua ja toimintatapaa suomalaisessa politiikassa.”

Lisätietoja:
Erityisavustaja Toni Kokko
p. 0295 330 113