Ministeri Terho: Suomesta voi tulla elektronisen urheilun suurvalta

Ministeri Terho: Suomesta voi tulla elektronisen urheilun suurvalta

Urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho järjesti tänään e-urheilun pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden. Keskusteluun oli kutsuttu elektronisen urheilun toimijoita pelaajista valmentajiin ja kilpailujen järjestäjistä joukkueenjohtajiin. Keskustelun tarkoituksena oli löytää niitä keinoja, joiden avulla Suomesta tulee elektronisen urheilun ja kilpapelaamisen suurvalta.

”Maailmalla on e-urheilujoukkueita, joiden toiminta on lähes kaikilla mittareilla suurempaa kuin monissa perinteisen urheilun lajeissa. Paitsi positiivisen Suomi-kuvan viemisen, myös liiketoimintamahdollisuuksien näkökulmasta e-urheilu on siis jo nyt merkittävä urheilumuoto”, Terho toteaa.

Eräs keskustelijoista oli myös Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

E-urheilun julkinen rahoitus on aiemmin ollut nuorisojärjestöjen rahoitusta ja se on siirtymässä urheilun rahoittamisen piiriin. ”E-urheilu on oikeaa urheilua ja siitä kertoo myös esimerkiksi se, että Puolustusvoimien urheilujoukkoihin voi päästä myös e-urheilijat”, Elo muistuttaa. ”Siksi mm. verotus- ja eläkeasioita tulee arvioida kuten muissa urheilulajeissa.”

Kilpapelaaminen voi olla myös liiketoimintaa. ”Pitäisi harkita, miten Suomeen saadaan alan suuria tapahtumia. Suomi voisi ehkä yhdessä muiden maiden kanssa järjestää myös kokonaan uuden kilpapeliturnauksen.”

E-urheilun edistäminen on ollut sinisten agendalla laajemminkin. Esimerkiksi aiemmin keväällä Sampo Terho avasi Helsingissä myös Circuit Emotorsports-keskuksen ja Simon Elo taas on Eduskunnan peliklubin puheenjohtaja.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687