Näpit irti kotihoidontuesta, Rinteen hallitus!

Näpit irti kotihoidontuesta, Rinteen hallitus!

Puoluehallituksen ja naisjärjestön kannanotto 19.10.2019

Opetusministeri Li Andersson (vas.) väläytti tänään Ylen Ykkösaamussa kotihoidontuen sisaruslisän leikkaamista. Siniset tyrmää Anderssonin ehdotuksen perheiden itsemääräämisoikeutta loukkaavana. 

“Suomalaisten perheiden oikeus päättää itsenäisesti lastensa hoidosta on perusasia, josta ei voi joustaa. Kotihoidontuki on jo nykyisellään liian matala, ja siksi olemme esittäneet siihen tuntuvaa korotusta. Sisaruslisän leikkaaminen olisi käsittämätön ratkaisu, joka vaikeuttaisi monen lapsiperheen arkea. Päiväkoti ei ole lapselle kotia parempi paikka, ja on väärin, että valtio yrittää puuttua perheiden lastenhoitovalintoihin”, jyrähtää Sinisten puheenjohtaja Kari Kulmala.

Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva on tyrmistynyt hallituksen asenteesta perheitä kohtaan. “Anderssonin lausunto osoittaa, ettei nykyinen hallitus kunnioita kotiäitien ja -isien arvokasta työtä tippaakaan. On vastuutonta kasvattaa päiväkotien ryhmäkokoja ja vaikeuttaa omien lasten hoitamista kotona. Päätökset lastenhoidosta kuuluvat perheille, eivät poliitikoille!” korostaa Ahva.

“Syntyvyyden ollessa laskussa tämä päätös on täysin väärä! Suomessa pitää päinvastoin panostaa lapsiperheiden kattavaan ja monenlaiseen tukemiseen, ei leikata perheenäideiltä ja -isiltä. Kotihoidontuki on jo nykyään täysin riittämätön, ja sitä täytyy tuntuvasti korottaa”, sanoo Sinisten Naisten vastavalittu puheenjohtaja Susanna Nevalainen

Sinisten puoluehallitus kokousti lauantaina Espoossa. Lisäksi Siniset Naiset järjestivät syyskokouksen. Naisjärjestön puheenjohtajaksi valittiin Susanna Nevalainen Liperistä. 

Lisätietoja:

Kari Kulmala
Sinisten puheenjohtaja
P. 050 513 2213
karikulmala@hotmail.com

Susanna Nevalainen
Sinisten Naisten puheenjohtaja
P. 0400 172 326
susanna.nevalainen@k2.fi