Pirkko Mattila: Hyvä että hallitus antaa Oululle taloudellista tukea

Pirkko Mattila: Hyvä että hallitus antaa Oululle taloudellista tukea

Oulu saa tukea seksuaalirikosten ehkäisyn järjestötyöhön ja muun muassa lastenasiaintalomallin käyttöönottoon. Mallissa seksuaalirikoksen uhriksi epäiltyä lasta tai nuorta autetaan lapsiystävällisessä ympäristössä ja huolehditaan yhteistyössä lapselle turvallinen kasvu- ja kehitys.

”Oulu nousi vuodenvaihteessa otsikoihin poikkeuksellisen härskien seksuaalirikosten vuoksi. Turvapaikkaa hakeneet miehet käyttivät seksuaalisesti hyväkseen alaikäisiä tyttöjä. On tärkeää, että Oulu saa tukea seksuaalirikosten ehkäisyyn ja jälkihoitoon. Myös STEA-rahoitusta pystyttiin kohdentamaan Ouluun järjestötyön tueksi”, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) sanoo.

Oulun tapaukset saivat nopeasti maanlaajuista huomiota ja niihin puututtiin heti, kun ne tulivat ilmi. Kaikki toimijat kouluista, nuorisotyöhön ja poliisiin ovat tilanteen tasalla ja ehkäisevää työtä tehdään nyt kaikkialla Suomessa.

”Tarkoitus on, että Oulusta saadaan maanlaajuisia toimintamalleja”, Mattila sanoo. ”Mutta tilanteessa ollaan joka tapauksessa erittäin valveilla. Kaikki tehdään mitä voidaan uusien rikosten ehkäisemiseksi.”

Lisätietoja:

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.)

050 512 0176