Puolustusministeri Niinistö kiittää hallitusryhmiä päätöksestä lisätä 200 000 euroa sopimussotilaiden palkkaamiseen

Puolustusministeri Niinistö kiittää hallitusryhmiä päätöksestä lisätä 200 000 euroa sopimussotilaiden palkkaamiseen

”Puolustusvoimille sopimussotilaiden palkkaamiseen osoitettu määräraha on tervetullut lisä”, puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoo. ”Summalla tuetaan osaltaan varusmiesten koulutusta ja vastataan kantahenkilökunnan kovaan työpaineeseen.”

”Kaikki panostukset maanpuolustukseen ovat tervetulleita aikaisempien hallitusten kovan leikkauslinjan jälkeen”, Niinistö korostaa.

Maanpuolustusjärjestöjen toimintaan 100 000 euroa

Siniset pitää reserviläistoimintaa tärkeänä osana Suomen puolustusta, osaava reservi on puolustuksen kivijalka. Siniset nostaisikin kertausharjoitusten määrää ja haluaa turvata reserviläisten ampumaharjoittelun.

”On hienoa, että saimme neuvotteluissa läpi vaatimuksemme lisäpanostuksesta maanpuolustusjärjestöille. Moni siviili ei tule ajatelleeksi, kuinka suuri merkitys koko maanpuolustuksen kannalta maanpuolustusjärjestöissä vapaaehtoisina toimivilla tavallisilla suomalaisilla on”, puolustusministeri Niinistö muistuttaa. ”Suomessa maanpuolustustahto on vielä hyvällä tasolla. Sen ylläpitämiseksi on kuitenkin nähtävä vaivaa. Tukemalla vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa lisäämme kansanturvallisuutta.”

Lisätietoja:
Puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustaja Petteri Leino
046-923 4790