Reijo Hongisto: Autoilu useamman ulottuville ajokorttiuudistuksen myötä

Reijo Hongisto: Autoilu useamman ulottuville ajokorttiuudistuksen myötä

Heinäkuusta 2018 alkaen ajo-opetus muuttuu ja kortin hinta laskee merkittävästi. Ajotunnit vähenevät 18:sta 10 tuntiin. Sitä vastoin ajokoe on pidempi ja teoriakokeesta tulee vaativampi.

”Ajokortin hinta tulee laskemaan roimasti. Se lisää tasa-arvoa. Ajokortista on tullut niin kallis, että kaikilla ei ole siihen varaa. Tämä on tarpeellinen uudistus”, sanoo sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto.
”Pahimmillaan ajokortittomuus on työllistymisen este. Maalla asumisen ja työssä käymisen yhdistäminen on lähestulkoon mahdotonta ilman ajokorttia.”

Ajotuntien vähentäminen voi herättää kysymyksiä liikenteen turvallisuudesta tulevaisuudessa.

”Autot kehittyvät aina vain turvallisemmiksi. Uusimmat autot jarruttavat esteen havaitessaan. Lisäksi ajokortin suoritusta vaikeutetaan, tuurilla ei pääse läpi”, Hongisto pohtii.

80-lätkä takaisin

”Ajamaan opitaan ajamalla. Ensimmäiset kuukaudet ovat vielä harjoittelua ajokortin saannin jälkeenkin riippumatta ajotuntien määrästä. Olisinkin valmis palauttamaan 80-lätkän esimerkiksi puoleksi vuodeksi uusille kuljettajille”, poliisikansanedustaja Hongisto sanoo. ”Se olisi merkkinä muille tielläliikkujille uudesta kuskista, ja toisaalta antaisi rauhan opetella autolla ajamista sopivalla nopeudella.”

Lisätietoja:
kansanedustaja Reijo Hongisto
040-525 7488