Sinisten johto

Puheenjohtaja

Sampo Terho

Olen Sampo Terho, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri. Olen syntyjäni helsinkiläinen, kasvanut Kirkkonummella ja opiskellut historiaa Tampereella. Nykyisin asun perheeni kanssa Helsingissä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri.
Ennen poliittista uraani olen työskennellyt puolustusministeriössä, rauhanturvaajana Bosnia-Hertsegovinassa sekä tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vuosina 2011-15 olin Euroopan parlamentin jäsen, ja eduskuntaan tulin valituksi vuonna 2015.
Politiikka lähtee arvoista. Minulle tärkeitä ovat suomalaiset perusarvot: rehellisyys, vapaus, yritteliäisyys ja isänmaallisuus.
Vapaa-ajallani harrastan lukemista, kirjoittamista, liikuntaa ja musiikkia. Lukemisessa suosin erityisesti historiallisia romaaneja ja tietokirjoja. Musiikissa rakastan vanhaa heviä ja progea, mutta myös klassista. Soitan itse harrastelijatasoisesti koskettimia ja rumpuja. Kirjoittamisen aloitin jo lukioiässä ja ennen poliittista uraani sainkin aikaiseksi joitakin romaanikäsikirjoituksia pöytälaatikkoon, sekä yhden julkaistun tietokirjan. Liikuntaa harrastan lenkkeillen ja kuntosalilla. Penkkiurheilijana seuraan intohimoisesti nyrkkeilyä ja jääkiekkoa.

Eduskuntaryhmä

Simon Elo

Olen Simon Elo, espoolainen toisen kauden kansanedustaja ja Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja. OIen syntynyt Lapinjärvellä ja opiskellut poliittista historiaa Turussa. Koulutukseltani olen valtiotieteiden kandidaatti. Perheeseeni kuuluvat vaimo, poika sekä Espanjasta adoptoitu koiraherra Sammy.
Perin lapsuudenkodistani maailmankuvan, johon kuuluu kolmiyhteys koti, uskonto ja isänmaa. Näihin liitän myös arvostuksen länsimaalaisuutta, kansainvälisyyttä ja antiikin filosofiaa kohtaan. Olen arvokonservatiivi, mutta muutoin vahvasti uudistusmielinen.
Poliittisen toiminnan lisäksi olen kiinnostunut historiasta, videopeleistä, elokuvista ja urheilusta. Matkustan mielelläni historiallisiin kohteisiin, rakennan aina vain parempaa kotiteatteria ja pelaan salibandya.

Tiina Elovaara

Olen Tiina Elovaara, ensimmäisen kauden kansanedustaja Tampereelta. Ennen valintaani kansanedustajaksi olen työskennellyt Anne Louhelaisen eduskunta-avustajana sekä Euroopan parlamentissa Timo Soinin harjoittelijana. Opiskelen Tampereen yliopistossa aikuiskasvatusta ja olen myös opiskellut liiketaloutta Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa.

Ari Jalonen

Olen Ari Jalonen, porilainen toisen kauden kansanedustaja ja Sinisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja. Vuodesta 2015 saakka olen toiminut eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajana.
Siviiliammatiltani olen paloesimies. Olen myös ollut YK:n rauhanturvaajana Libanonissa vuosina 1998-2000.
Perhe on minulle tärkeä ja mietinkin kaikkea tekemääni lasten ja tulevien sukupolvien kautta. Politiikassa ei kannata hakea pikavoittoja vaan tehdä pitkäjänteistä ja kauaskantoista politiikkaa Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Lea Mäkipää

Olen Lea Mäkipää, kihniöläinen kansanedustaja. Tulin valituksi eduskuntaan 1983 SMP:n listoilta ja olen ollut lähes 20 vuotta kansanedustajana. Koulutukseltani olen merkonomi.

Eduskuntatyössä sydäntäni lähellä ovat lasten, nuorten, naisten ja vanhusten asiat. Erityisen huolissani olen lasten, nuorten ja ikäihmisten lisääntyvistä mielenterveysongelmista.

Harrastan käsitöitä ja pidän erityisesti kirjailusta. Sanaristikot ja Sudokut sujuvat myös mukavana ajanvietteenä. Syksyisin suuntaan vapaa-ajallani metsään marjastamaan ja sienestämään. Kirjallisuudessa minua kiinnostavat erityisesti elämäkerrat.