Ministerit

Jari Lindström

Olen Jari Lindström, toisen kauden kansanedustaja ja työministeri Kouvolasta. Koulutukseltani olen kemian laborantti. Ennen poliittista uraani olen työskennellyt Voikkaan UPM Kymmenen paperitehtaalla, Stora Enson Anjalankosken tehtaalla sekä UPM:n Kymin paperitehtaalla. Voikkaan tehtaan lopettaminen oli minulle tärkein kimmoke lähteä politiikkaan.
Harrastuksiini kuuluvat lukeminen, ajoittainen ”voimailu” ja joutenolo.

Pirkko Mattila

Olen Pirkko Mattila, toisen kauden kansanedustaja sekä sosiaali-ja terveysministeri Oulujokilaaksosta, Oulun vaalipiiristä. Ammatiltani olen anestesiaan erikoistunut sairaanhoitaja, opettaja sekä kulttuurimaantieteen maisteri.

Koulukseni ja aiemman työni kautta olen perehtynyt monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Pohjoismainen hyvinvointimalli ja sen kestävä rahoittaminen ovat minulle tärkeitä. Lähellä sydäntäni ovat myös kansallinen metsäpolitiikka sekä biotalouden kasvun edistäminen. Vahvalla aluepolitiikalla parannetaan alueiden hyvinvointia. Elinvoimainen maaseutu on koko Suomelle etu.
Harrastan sukututkimusta, metsäretkeilyä, savusaunomista ja suunnistusta.

Jussi Niinistö

Olen Jussi Niinistö, toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Sukujuureni löytyvät Etelä-Pohjanmaalta, äidin puolelta Hämeestä.
Olen opiskellut historiaa ja väittelin filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1998. Ennen poliittista uraani toimin Maanpuolustuskorkeakoulun Suomen sotahistorian ja Helsingin yliopiston Suomen historian dosenttina.
Suomen itsenäisyystaistelu, sotahistoria ja sotiimme liittyvä perinnetyö ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Arvostan maanpuolustuksen eteen tehtyä ja tehtävää työtä.
Tulin valituksi kansanedustajaksi 2011. Vaalikaudella 2011-2015 toimin eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Toukokuussa 2015 aloitin puolustusministerinä pääministeri Juha Sipilän hallituksessa. Poliitikkona haluan toimia turvallisen Suomen puolesta.
Harrastan lenkkeilyä sekä lukemista ja pidän saunomisesta. Työviikon päätteeksi juoksulenkki luonnossa, sauna ja putkiradiosta Lauantain toivotut – siinä käsitykseni laadukkaasta vapaaillasta.

Timo Soini

Olen Timo Soini, neljännen kauden kansanedustaja ja maisterisjätkä Uudeltamaalta. Olen syntyjäni Raumalta, mutta asunut pitkään Espoon Iivisniemessä perheeni kanssa.
Olen opiskellut Helsingin yliopistossa valtiotieteitä. Politiikkaan lähdin jo nuorena poikana Veikko Vennamon innoittamana. Eduskuntaan tulin valituksi ensimmäistä kertaa vuonna 2003, ja vuosina 2009-2011 olin Euroopan parlamentin jäsen. Vuodesta 2015 olen toiminut ulkoministerinä pääministeri Sipilän hallituksessa.
Olen arvoiltani konservatiivi. Uskon jakamattomaan ihmisarvoon ja ihmiselämän pyhyyteen.
Vapaa-ajallani minuun voi törmätä Vermon raviradalla. Olen myös kova jalkapallofani ja kannatan lontoolaista Millwall FC:tä.

Sampo Terho

Olen Sampo Terho, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri. Olen syntyjäni helsinkiläinen, kasvanut Kirkkonummella ja opiskellut historiaa Tampereella. Nykyisin asun perheeni kanssa Helsingissä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri.
Ennen poliittista uraani olen työskennellyt puolustusministeriössä, rauhanturvaajana Bosnia-Hertsegovinassa sekä tutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vuosina 2011-15 olin Euroopan parlamentin jäsen, ja eduskuntaan tulin valituksi vuonna 2015.
Politiikka lähtee arvoista. Minulle tärkeitä ovat suomalaiset perusarvot: rehellisyys, vapaus, yritteliäisyys ja isänmaallisuus.
Vapaa-ajallani harrastan lukemista, kirjoittamista, liikuntaa ja musiikkia. Lukemisessa suosin erityisesti historiallisia romaaneja ja tietokirjoja. Musiikissa rakastan vanhaa heviä ja progea, mutta myös klassista. Soitan itse harrastelijatasoisesti koskettimia ja rumpuja. Kirjoittamisen aloitin jo lukioiässä ja ennen poliittista uraani sainkin aikaiseksi joitakin romaanikäsikirjoituksia pöytälaatikkoon, sekä yhden julkaistun tietokirjan. Liikuntaa harrastan lenkkeillen ja kuntosalilla. Penkkiurheilijana seuraan intohimoisesti nyrkkeilyä ja jääkiekkoa.