Sampo Terho: Kansanturvallisuus on sinisten kärkiteema vaaleissa

Sampo Terho: Kansanturvallisuus on sinisten kärkiteema vaaleissa

Sininen tulevaisuus kokoontuu tänään lauantaina puoluehallituksen ja puoluevaltuuston kokouksiin Imatralla. Kokouksissa hyväksytään puolueen ohjelmia sekä sovitaan puolueen vaaliteemat.

”Sinisten kärkiteemana on kansanturvallisuus”, kertoo puheenjohtaja Sampo Terho. ”Kansanturvallisuus muodostuu sekä pehmeästä arjen turvallisuudesta, että kovasta isänmaan turvallisuudesta, johon kuuluvat puolustusvoimien ja poliisin resurssien puolustaminen. Arjen turvallisuutta taas on se, että terveydenhoito toimii, työtä on tarjolla ja kaikkialla Suomessa on hyvä asua.”

”Tuore käytännön esimerkki arjen turvallisuuden parantamisesta on Sinisten ministerien Jari Lindströmin ja Pirkko Mattilan käynnistämä työkykyohjelma, joka antaa syrjäytymisvaarassa oleville mahdollisuuden palata työelämään ja joka myös edesauttaa työllisyyden nostamista 75 prosenttiin.”

Siniset julkaisi sisäisen turvallisuuden ohjelmansa – rajavartioiden riittävästä määrästä Itärajalla huolehdittava

Siniset julkaisi tänään sisäisen turvallisuuden ohjelman. Siniset esittää poliisien määrään tuntuvaa lisäystä.

”Poliisin läsnäolo koko Suomen alueella pitää taata, tämä on keskeinen osa kansanturvallisuutta. Tavoitteemme on nostaa poliisin määrävahvuus 8000:en. Tämä edellyttää, että Poliisiammattikorkeakoulun aloituspaikkamäärää nostetaan selvästi.”

Siniset ajaa hätäkeskuksiin lisää henkilökuntaa, jotta toiminta voidaan turvata ja alueellinen asiantuntemus taataan. Turvallisuusalasta on saatava nykyistä houkuttelevampi, työuria on pidennettävä ja tutkintojen rakennetta parannettava enemmän keskenään yhteensopivaksi. Siniset vaatii myös Senaatti-kiinteistöjen pilkkomista ja puolustusvoimien vapauttamista yhtiön ikeestä.

Siniset haluaa toimenpiteitä terrorismin uhan vähentämiseksi. Moskeijoiden ulkomainen rahoitus on lähtökohtaisesti kiellettävä, ja imaamien koulutuksen pitää tapahtua Suomessa suomen kielellä.

”Siniset on osallistunut vahvasti parhaillaan eduskunnassa käsiteltävän tiedustelulainsäädännön valmisteluun. Varsinkin puolustusministeri Jussi Niinistön panos on ollut iso. Olemme erittäin tyytyväisiä, että lakipaketti viedään maaliin nopeutetussa järjestyksessä”, Terho sanoo. ”Sinisten mielestä Suomen turvallisuudesta ja rajoista ei voi huolehtia liikaa. Ohjelmassamme vaaditaan esimerkiksi itärajalle lisää rajavartijoita.”

Sisäisen turvallisuuden ohjelmassa ehdotetaan myös turvallisuusalan koulutuksen kokonaisuudistusta, jotta alasta saadaan houkuttelevampi. Lisäksi nuorten syrjäytymisen ehkäisyä pidetään merkittävän turvallisuustekijänä.

”Imatran hyvinvointineuvolat ansaitsee kehut. Koteihin saapuva apu perheille on syrjäytymisen ehkäisyä parhaimmillaan. Siniset olisi valmiita viemään mallin kaikkiin Suomen kuntiin, tämä on sitä pehmeää kansanturvallisuutta”, toteaa Terho.

Sisäisen turvallisuuden ohjelma löytyy täältä: https://www.sininentulevaisuus.fi/sisainen-turvallisuus-2/

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho
050 538 1674