Sampo Terho: Kielikokeilun toteutuminen on koko Suomen voitto

Sampo Terho: Kielikokeilun toteutuminen on koko Suomen voitto

Tiedote 27.9.2017

Sinisten ajama kielivapauskokeilu toteutuu ensi vuonna. Kokeiluun otetaan 2200 viides- ja kuudesluokkalaista oppilasta, jotka saavat itse valita, mitä vierasta kieltä alkavat opiskella.

Kansanedustaja, ministeri Sampo Terho iloitsee siitä, että kauan odotettu uudistus vihdoin nytkähtää konkreettisesti eteenpäin.

”Kielikokeilun toteutuminen on Sinisten määrätietoisen työn ansiota. Ilman meitä tätä ei olisi tapahtunut. Aiemmilla hallituksilla ei ole ollut tahtoa lähteä viemään asiaa eteenpäin”, Terho toteaa.

Kokeilulle on laajalti kysyntää eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Itä-Suomen alueella moneen kuntaan on haluttu kokeilulupaa jo kymmenen vuoden ajan, mutta sitä ei ole annettu.

”Malli, jossa kaikissa kouluissa opiskellaan samoja kieliä, ei ole enää tätä päivää. Venäjän kielen osaamiselle on etenkin itäisessä Suomessa paljon enemmän tarvetta kuin ruotsin, ja muutenkin suomalaisten kielitaitoa olisi syytä laajentaa kattamaan suurempi valikoima kieliä”, Terho toteaa.

Terho uskoo valinnanmahdollisuuden lisäävän opiskelumotivaatiota ja johtavan parempiin tuloksiin.

”Yksilötasolla kyseessä on suomalaisten nuorten tulevaisuus ja laajemmin katsottuna koko yhteiskuntamme pärjääminen globaaleilla markkinoilla. Nyt toteutuva kokeilu on koko Suomen voitto.”

Lisätietoja:
Sampo Terho
p. 050 5381674