Sampo Terho kommentoi keskustelua ansiosidonnaisen laajentamisesta: edunvalvontajärjestöt ajavat johtonsa etua ja Antti Rinne on ay-eliitin sorminukke

Sampo Terho kommentoi keskustelua ansiosidonnaisen laajentamisesta: edunvalvontajärjestöt ajavat johtonsa etua ja Antti Rinne on ay-eliitin sorminukke

Sampo Terho kommentoi keskustelua ansiosidonnaisen laajentamisesta: edunvalvontajärjestöt ajavat omaa etuaan ja Antti Rinne on ay-eliitin sorminukke

Sinisten ministeri Pirkko Mattilan tilaama selvitys ansiosidonnaisen laajentamisesta julkaistiin perjantaina. Uudistus, joka parantaisi heikoimmassa asemassa olevien työttömien asemaa sai tyrmäävän palautteen ay-eliitin ja erityisesti SAK:n taholta. Samoin SDP:n Antti Rinne ilmoitti jo vastustavansa uudistusta.

”Kymmenet tuhannet työttömät jäävät ilman ansiosidonnaista työttömyysturvaa, vaikka joutuvat veroina ja työttömyysvakuutusmaksuina maksamaan siitä. Se on huutava vääryys, joka pitää korjata”, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho sanoo. ”Edunvalvontajärjestöjen asennoituminen on sairas, kun ne käyvät oman järjestöetunsa nimissä vastustamaan heikoimmassa asemassa olevien työttömien tilanteen parantamista.”

”Ansiosidonnaista työttömyysturvaa ei makseta siksi, että edunvalvontajärjestöt saisivat siitä sisäänheittotuotteen hankkia uusia jäseniä, vaan jotta kansalaisten turvallisuus olisi parempi. Edunvalvontajärjestöt ajavat omaa etuaan, eivät työttömän. Ansiosidonnainen työttömyysturva on ehdottomasti muutettava riippumattomaksi liitto- tai kassajäsenyyksistä”, Terho sanoo sinisten linjaksi.

”Mistä oikeastaan voi löytyä niin selkärangaton poliitikko, että hän kieltäytyy edunvalvontajärjestöjen painostuksen takia auttamasta heikossa asemassa olevia?” kysyy Terho. ”No sellainenhan löytyi heti sosiaalidemokraattisen puolueen johdosta. Antti Rinne on ay-eliitin sorminukke. On äänestäjän kuluttajansuojan kannalta hyvä, että hän yhä vähemmän peittelee tätä itsestäänselvyyttä.”

Demokraatissa Antti Rinne arvioi tuoreeltaan, että siniset pyrkii ehdotuksellaan yksinkertaisesti heikentämään ay-liikkeen voimaa. Hänen mukaansa SDP haluaa turvata reilut pelisäännöt työelämässä, ”jotta kaikissa keskusjärjestöissä jäseninä olevat ihmiset pärjäävät”.

”Järkyttävä kommentti pääministeriehdokkaalta”, toteaa Terho. ”Rinne kertoo avoimesti ajavansa vain ay-liikkeen jäsenten etuja. Siniset haluavat, että kaikki suomalaiset pärjäävät, eivät ainoastaan keskusjärjestöjen jäsenet. Me emme suostu elämään yhteiskunnassa, jossa väliinputoajien auttamiseen täytyy kysyä lupa itsekkäiltä edunvalvontajärjestöiltä.”

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674