Sampo Terho: Lukiolaisille tukikuukausi lisää!

Sampo Terho: Lukiolaisille tukikuukausi lisää!

Opintotuesta vastaava ministeri Sampo Terho iloitsee kehysriihen päätöksestä lisätä lukiolaisten opintotukikuukausia yhdeksästä kymmeneen kuukauteen. Näin lukiolaisten pitkäaikainen toive kymmenestä opintotukikuukaudesta toteutuu.

”Uudistuksella parannetaan lukiolaisten toimentuloa. Nyt lukiolaiset saavat tukea kattavammin kouluvuoden aikana”, sanoo Terho. ”Aiempi opintotukijärjestelmä on ollut epätasa-arvoinen, mutta sitä ei ole saatu korjatuksi. Punaiset puhuvat, Siniset tekevät.”

Ammatillista tutkintoa suorittavilla tukikuukausien määrä on kymmenen, eli yhden suurempi kuin lukiolaisten. Nyt koulutusalojen tasa-arvo toisella asteella toteutuu.

”Tämä on oikeudenmukainen muutos, koska lukiossa opiskeluaika on lähempänä kymmentä kuukautta. Lukioissa lukuvuosi alkaa käytännössä jo elokuun alkupuolella, jolloin opintojen aloittamisesta syntyy kustannuksia”, kertoo Terho.

Lukiolaisten toimeentuloa parannetaan myös huomattavasti toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalilisällä, joka suunnataan vähävaraisten perheiden opiskelijoille. Lisä on noin 46 euroa kuukaudessa ja sen piiriin kuuluu lähes 40 000 toisen asteen opiskelijaa.

Lisätietoja:
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, p. 050-538 1674
ministerin erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340