Sampo Terho: Siniset puolusti tolkkua ilmastotoimissa – maaseudun pienituloista ei saa laittaa maksumieheksi

Sampo Terho: Siniset puolusti tolkkua ilmastotoimissa – maaseudun pienituloista ei saa laittaa maksumieheksi

”Siniset puolusti parlamentaarisessa ilmastotyöryhmässä tolkkua ilmastotoimenpiteissä. Lopputulos on sellainen, jossa haluamme olla mukana”, kertoo Sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho. ”Väännön jälkeen saimme tavallisen kansalaisen kannalta tärkeitä muutoksia yhteiseen paperiin. Tärkeimpänä niistä on kirjattu, että minkään väestöryhmän maksutaakka ei saa nousta kohtuuttomasti toisiin nähden. Näin esimerkiksi autoilijoita ja maaseudun pienituloisia ei voi laittaa ilmastotoimien maksumiehiksi.”

Sinisten ansiosta aikatavoitteita höllennettiin niin, että esimerkiksi turpeenpoltto voi jatkua täydentävänä ja huoltovarmuutta turvaavana energiamuotona. Kun päästöttömään sähkön ja lämmön tuotantoon pyritään, huolto- ja toimitusvarmuudesta on huolehdittava. Siniset poistatti paperista myös yksityisautoilua koskevat tiukennukset ja epärealistisen aikatavoitteen maaliikenteen päästöttömyydestä. Siniset piti myös tärkeänä, että paperissa mainitaan eurooppalaisen teollisuuden kilpailukyvystä huolehtiminen, kun päästökauppajärjestelmää kehitetään.

Terho ihmettelee perussuomalaisten poisjääntiä työryhmästä jo ennen maanantain kokoontumista, jossa sinisten esittämät muutokset tehtiin.

”Jälleen kerran perussuomalaiset luovuttivat kesken kaiken, kun siniset jäivät taistelemaan tolkun puolesta. Ilmastokysymyksessä perussuomalaiset eivät joko ymmärrä tai välitä, miten merkittävästä uhkasta kansanturvallisuudelle puhutaan. Tuhoisa ja tieteenvastainen ilmastolinja tuottaisi maailmaan satoja miljoonia lisää ilmastopakolaisia”, Terho sanoo. ”Sehän on jokaisen maahanmuuttokriitikon painajainen.”

Sinisiä ilmastotyöryhmässä edusti varapuheenjohtaja Tiina Ahva.
”Työryhmässä siniset ajoi tolkun linjaa ilmastotoimiin ja puolusti yksityisautoilua. Me tahdomme edistää vähäpäästöistä liikennettä kannustamalla, emme kurittamalla tai uhkailemalla ihmisiä, joiden on asuinpaikkansa tai työnsä vuoksi pakkokin kulkea autolla. Parhaat keinot liikenteen päästöjen vähentämiseen Suomessa ovat autoveron poistaminen ja pysyvä romutuspalkkio, ja näiden avulla autokannan uudistaminen”, Ahva painottaa.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
p. 050 538 1674
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Ahva
p. 050 434 6920