Sampo Terho: Tanska ja Itävalta näyttävät esimerkkiä – Suomen tuettava maiden turvapaikkalinjaa EU:ssa

Sampo Terho: Tanska ja Itävalta näyttävät esimerkkiä – Suomen tuettava maiden turvapaikkalinjaa EU:ssa

”Maahanmuutto on suorastaan kohtalonkysymys Euroopalle”, sanoo Sinisten puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho tuoreessa blogissaan.

Terho siteeraa blogissaan kuuluisaa brittihistorioitsija Niall Fergusonia, jonka Euroopan suoranaista hajoamista ennustava kirjoitus on julkaistu tällä viikolla The Times -lehdessä.

”Ferguson pitää vuoden 2015 pakolaiskriisiä ja siitä seurannutta Brexitiä lopun alkuna Euroopan unionille. Suosittelen lukemaan kirjoituksen. Sen pitäisi herätellä muitakin pohtimaan Euroopan tulevaisuutta”, Terho kommentoi.

Terho ei usko kuten ei Fergusonkaan, että humanitaarinen maahanmuutto Eurooppaan ratkaisisi Afrikan ongelmat. Hän vaatii Suomea liittymään samaan rintamaan Tanskan ja Itävallan kanssa, jotka ovat EU-maista selvästi ilmaisseet tukensa turvapaikkahakemusten käsittelylle EU:n ulkopuolella.

”Afrikan ongelmia on ratkottava koulutuksen ja vapaan kaupan kautta. Väestönsiirrot Eurooppaan eivät auta Afrikkaa jaloilleen”, Terho korostaa. ”Sen vuoksi eilen julkisuuteen vuotanut EU-linjaus Pohjois-Afrikkaan perustettavasta turvapaikkahakemusten käsittelykeskuksesta kuulostaa huojentavalta. Suomen pitää tukea Tanskan ja Itävallan johtajien alunperin esittämää järkilinjaa. Siitä pitää tulla koko EU:n linja.”

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppaministeri Sampo Terho
p. 050 538 1674
www.sampoterho.fi