Sampo Terho: Tätä ei saatu lahjaksi, vaan kovalla työllä – työpaikkoja on enemmän kuin vuosikymmeniin

Sampo Terho: Tätä ei saatu lahjaksi, vaan kovalla työllä – työpaikkoja on enemmän kuin vuosikymmeniin

”Hallitus on saavuttanut kaikki talouspoliittiset tavoitteensa, kun Tilastokeskus vahvisti tänään työllisyysasteen trendin nousun 72 prosenttiin. Tämä on juhlapäivä, jonka eteen on tehty valtavasti työtä”, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoo. ”Sininen työministeri Jari Lindström on uutteralla paneutumisella työllisyyden ongelmiin onnistunut siinä, missä kaikki muut työministerit ovat epäonnistuneet 90-luvulta alkaen.”

Työllisyys on parantunut kaikilla mittareilla. Hallituskaudella esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt 36 prosentilla. Nuorisotyöttömyyskin on vähentynyt yli 20 prosentilla. Lisäksi tilanne on siinä mielessä harvinainen, että työttömyys on vähentynyt kaikkialla Suomessa.

”Oppositio yrittää laittaa talouden ja työllisyyden parantumisen suhdanteiden piikkiin. Kummallista vain, että Euroopassa hyvät suhdanteet vallitsi jo edellisen hallituksen aikana, mutta silloin hallitus onnistui kasvattamaan vain velkaa ja lisäämään työttömyyttä. Siniset kasvattaa työllisyyttä, punaiset työttömyyttä”, Terho sanoo.

Työministeri Jari Lindström on erittäin tyytyväinen koko hallituksen yhteiseen paneutumiseen työllisyyden hoidon eteen.

”Työttömyys on niin kokonaisvaltainen ongelma, että siinä tarvitaan hyvää ja paneutunutta yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Meidän hallituksessamme yhteinen tavoite työpaikkojen luomiseksi on ollut selvä alusta asti”, Lindström sanoo. ”Me emme ole tehneet työllisyyspolitiikkaa tilastojen kaunistamiseksi, vaan sillä päämäärällä, että jokaiselle työkykyiselle löytyy työtä.”

Lindström ja Terho ovat huolissaan työllisyyskehityksen jatkumisesta tulevalla hallituskaudella.

”Toivon sydämestäni, että tuleva hallitus jatkaa sitä hyvää työtä, jota me olemme suomalaisten työpaikkojen eteen tehneet. Työn tekeminen on murroksessa, se on epäsäännöllisempää ja tuloja voi tulla eri lähteistä. Työelämän sääntöjä on pakko muuttaa vastaamaan nykyajan yhteiskuntaa. Siihen tarvitaan uudenlaista ajattelua, ei vanhasta kiinni pitämistä”, Lindström muistuttaa.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, 050-538 1674
Sinisen tulevaisuuden 1. varapuheenjohtaja, työministeri Jari Lindströmin erityisavustaja Juha Halttunen, 0295 060 066