Sampo Terho: “Valtuuston kokous lähinnä Vapaavuoren tiedotustilaisuus”

Sampo Terho: “Valtuuston kokous lähinnä Vapaavuoren tiedotustilaisuus”

Helsingin Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho kritisoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok) päätöstä järjestää ylimääräinen kaupunginvaltuuston kokous Helsingin kaupungin sote-lausunnon antamista varten. Vapaavuoren avauspuheenvuoro kokouksessa kesti peräti yli 32 minuuttia.

Siniset kannatti hylkäysesitystä siitä, ettei Helsingin kaupunki antaisi enää uutta lausuntoa sote-uudistuksesta.

“Helsingin kaupunki on antanut kaikkiaan jo 19 lausuntoa sote- ja maakuntauudistukseen liittyen. Tällä hetkellä ei ole käynnissä mitään lausuntokierrosta, johon kaupungin tulisi antaa lausuntoa. Kyseessä on enemmänkin Vapaavuoren tiedotustilaisuus kuin kaupunginvaltuuston kokous”, toteaa kaupunginvaltuutettu Terho. “Siniset haluaa hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut kaikille suomalaisille, eikä ole kiinnostunut osallistumaan puoluepoliittiseen kisailuun, varsinkaan Kokoomuksen sisäiseen.”

Terho ilmoitti ryhmäpuheessaan, että tiedotustilaisuuteen osallistumisesta ei pitäisi maksaa kokouspalkkioita. Terho lupasi palauttaa kokouspalkkionsa Vapaavuorelle ja hänen kauttaan Helsingin kaupungille.

Lisätietoja:
Sampo Terho
Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtaja, ministeri
p. 050 538 1674