Sampo Terho: Veronmaksajia suojeltava vokkibisnekseltä

Sampo Terho: Veronmaksajia suojeltava vokkibisnekseltä

Suomen Kuvalehti kirjoitti 12.9. turvapaikkabisneksestä, jossa esimerkiksi Luona Oy on tehnyt yli kolmen miljoonan euron voitot vastaanottokeskuksien pyörittämisellä.

Sinisten kansanedustaja, ministeri Sampo Terho kritisoi toimintaa voimakkaasti.

”Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi”, Terho toteaa.

”Turvapaikkajärjestelmän on oltava reilu myös suomalaiselle veronmaksajalle ja on ehdottoman tärkeää, ettei humanitaarista maahanmuuttoa käytetä miljoonavoittojen takomiseen. Vastaanottobisneksessä ei voida tinkiä yleishyödyllisyyden ja veronmaksajien edun vaatimuksesta.”

Terhon mukaan on selvää, että turvapaikanhakijoille on järjestettävä asianmukainen majoitus, mutta jatkossa ei voida tehdä sitä virhettä, että ilman kilpailutusta käytännössä annetaan yrityksille veronmaksajien kuittaama avoin sekki.

”Virheiden toistaminen vältetään parhaiten pitämällä turvapaikkajärjestelmä mahdollisimman hallittuna. Siniset ovat ehdottaneet turvapaikkahakemusten käsittelyä jo Euroopan ulkopuolella, mikä olisi paras keino turvapaikkajärjestelmän vakauden hallinnoimiseen ja kustannusten kohtuullistamiseen.”

Lisätietoja:
Sampo Terho p. 050 5381674