Sampo Terho: Vielä ei ole liian myöhäistä – Helsingin on pelastettava Malmin lentokenttä

Sampo Terho: Vielä ei ole liian myöhäistä – Helsingin on pelastettava Malmin lentokenttä

Lex Malmi -kansalaisaloite Malmin lentokentän säilyttämisestä kaatui tänään eduskunnassa. Siniset äänesti täysistunnossa sen puolesta, että lentokenttä tulisi säilyttää kunnes korvaava lentokenttä on valmistunut. Sinisten puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Sampo Terho vetoaa Helsingin kaupunkiin arvokkaan, historiallisen ja suositun lentokentän säilyttämiseksi.

”Malmin lentokenttä on ainutlaatuinen ja korvaamaton kohde. Siniset ei tue vanhojen puolueiden vimmaa, jolla tuhotaan toimiva kenttä. Siksi vaadimme Helsinkiin kunnallista kansanäänestystä viimeistään maakuntavaalien yhteydessä”, sanoo Helsingin Sinisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Helsingin Sininen valtuustoryhmä jätti Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.3. valtuustoaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Malmin kentän kohtalosta. Valtuustoaloite sai taakseen tarvittavan määrän nimiä peräti seitsemästä eri valtuustoryhmästä, ja asia etenee kaupungin käsittelyyn.

”Tuki Malmin kentälle on laajaa, ja esimerkiksi TNS Gallupin vuonna 2017 tekemässä tutkimuksessa lentokentän haluaisi säilyttää selvästi yli puolet helsinkiläisistä. Kentällä on iso rooli ilmailuelinkeinon kehittämisessä, koulutustoiminnassa ja huoltovarmuuden turvaamisessa pääkaupunkiseudulla. Siksi on vain kohtuullista, että helsinkiläiset saavat äänensä kuuluviin ennen kuin kaupunki tekee peruuttamattomia toimia”, vaatii Terho.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050-538 1674