Sampo Terho Ykkösaamussa: Siniset on puolue, joka ei tee puoluepolitiikkaa vaan tulosta

Sampo Terho Ykkösaamussa: Siniset on puolue, joka ei tee puoluepolitiikkaa vaan tulosta

Sininen tulevaisuus –yhdistyksen puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoi Ylen Ykkösaamussa 21.10.2017 Sinisen tulevaisuuden tavoitteista sekä siitä, mikä erottaa siniset muista puolueista.

Haastattelussa käytiin läpi Sinisen tulevaisuuden perustamiseen liittyviä syitä. Omaa valintaansa jättää perussuomalaiset Terho perusteli mm. sillä, ettei ole koskaan ollut Suomen Sisun jäsen eikä liittynyt puolueeseen, jota johtavat yksinomaan sisulaiset puheenjohtajat.

Jo ennen puolueen hajaannusta yksinomaan maahanmuuton painottaminen häiritsi monia.

”Perussuomalaiset oli jo pitkän aikaa ollut jakautunut kahteen linjaan: niihin, jotka halusivat keskittyä vain maahanmuuttoon ja niihin, joille oli myös muita tärkeitä asioita”, Terho kertoi.

Sininen tulevaisuus eroaa perussuomalaisista Terhon mukaan siinä, että se on hallituskelpoinen ja yhteistyöhaluinen.

”Aatteellisesti siniset ovat soinilais-vennamolaisen työn jatkajia. Me uskomme ihmiseen”, Terho linjaa.

Myös suhde EU:hun on perussuomalaisilla ja sinisillä erilainen.

”Perussuomalaiset on EU-vastainen ja haluaa erota unionista. Me taas haluamme estää liittovaltiokehityksen ja sen, että yhteisvastuuta laajennetaan ja Suomen kansalaisten poliittista valtaa viedään Brysseliin”, Terho totesi.

Eroja muihinkin puolueisiin löytyy.

”Me tuomme politiikkaan puolueen, joka ei tee puoluepolitiikkaa vaan joka tekee tulosta”, Terho toteaa. ”Meillä ei ole rahoitustaustaorganisaatiota joka asettaisi meille reunaehtoja, vaan voimme ratkaista ongelmat järjen ja aatteen pohjalta.”

Keskustelussa sivuttiin myös tulevia presidentinvaaleja. Terho kertoi, että Sininen tulevaisuus ei käytännön syistä aseta ehdokasta presidentinvaaleissa eikä myöskään aio asettua ryhmänä muiden ehdokkaiden kannalle.

”Edustajamme voivat tukea ketä katsovat sopivaksi”, Terho totesi.

Sinisen tulevaisuuden toistaiseksi mataliin gallup-lukemiin Terho suhtautuu rauhallisesti. ”Me lähdimme tyhjältä pöydältä luomaan jotain uutta ja uskomme, että tämä politiikan startup pärjää. Me emme halua huutaa ja räksyttää vaan tehdä tuloksia ja parantaa tätä maata.”

Ohjelma on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenalla.