Simon Elo: Demarien ilmastohysteria on uhka tavallisille suomalaisille – autolinjaus aivan käsittämätön

Simon Elo: Demarien ilmastohysteria on uhka tavallisille suomalaisille – autolinjaus aivan käsittämätön

”Demarit haluaa käytännössä kieltää autoilun Suomessa kaikilta, paitsi niiltä hyvätuloisilta, joilla on varaa kalliisiin uuden teknologian autoihin”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kauhistelee.

Ilta-Sanomien mukaan SDP ehdottaa polttomoottoreilla käytettävien autojen kieltämistä Suomessa. Seuraavan hallituksen tulisi laatia aikataulu sen toteuttamiseksi. SDP haaveilee saavansa alle kymmenessä vuodessa 750 000 nolla- tai vähäpäästöistä autoa Suomen liikenteeseen.

”Henkilöautoliikenteen päästöt ovat yhdeksän prosenttia kaikista päästöistä. Ilmastotekojen osalta on painotettava jotain muuta kuin vähäpäästöisen Virtasen kolmentonnin polttomoottoriautoa, jota hän tarvitsee perheensä kuskaamiseen ja töissä käymiseen. Seuraava hallitus voi valita joko tutkittuun tietoon perustuvan realistisen tai tunnepohjaiseen pelotteluun perustuvan ilmastopolitiikan. Tästä on puhuttava näissä eduskuntavaaleissa”, Elo sanoo.

”Rinteen vappusatanen eläkeläisille, Marinin johtaman SDP:n löyhät maahanmuuttolinjaukset ja uusimpana SDP:n köyhiä kurittava autolinjaus antavat pelottavan uhkakuvan seuraavan hallituksen linjasta, jos SDP:stä tulee pääministeripuolue”, Elo pohtii. ”Vihdoin tasapainoon saatu valtiontalous romutetaan saman tien ja samalla vaikeutetaan kaikkein pienituloisimpien ihmisten mahdollisuutta asua joukkoliikenneyhteyksien ulkopuolella.”

Siniset katsoo, että yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Suurimmassa osassa Suomea päivittäinen liikkuminen ei ole mahdollista ilman omaa autoa. Autoveron kevennyksellä on jo kannustettu Virtanen vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon ja silti verotuotto on kasvanut. Sininen tulevaisuus esittää myös ensi hallituskaudelle autoilun kustannuksien keventämistä esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella. Autoilun kustannuksia on yksinkertaisesti kevennettävä.

”Ilmasto on tärkeä. Siniset tulevaisuus on puolueena valmis Suomen päästöjen vähentämiseen, mutta ilmastonmuutostoimien maksajiksi eivät saa joutua yksipuolisesti maaseudun suomalaiset, jotka eivät pysty valitsemaan ratikan ja oman auton käytön väliltä”, Elo sanoo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687