Simon Elo: Enemmistö eri puolueiden kansanedustajaehdokkaista kannattaa ulkomaalaisten rikollisten karkottamista riippumatta kohdemaasta

Simon Elo: Enemmistö eri puolueiden kansanedustajaehdokkaista kannattaa ulkomaalaisten rikollisten karkottamista riippumatta kohdemaasta

Uutissuomalainen kertoo, että valtaosa eri puolueiden kansanedustajaehdokkaista  kertoo vaalikoneessa, että karkottaisi vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset riippumatta kohdemaasta.

”Valtaosa eri puolueiden ehdokkaista kannattaa näköjään sinisten tekemää esitystä, vaikka eräät kokoomuslaiset ministerit sen tyrmäsivät. Esitämme rajattua muutosta  Suomen perustuslakiin, jotta tämä ehdokkaiden enemmistön kannattama asia voidaan toteuttaa,” sanoo Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo.

Perustuslain säätämisjärjestyksessä on muutettava törkeistä seksuaalirikoksista tuomion ja käännytyspäätöksen saaneen palauttaminen myös maihin, joissa ei ole mahdollisesti turvallista (perustuslain 9 § eli palautuskielto).

”Sinisten mielestä kansanturvallisuus on laitettava etusijalle. Tärkeintä pitäisi olla suomalaisten uhrien oikeudet”, jyrisee Elo.

Kuten pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on lisäksi todennut, että ”oikeutettu kysymys on, onko meillä kansainvälisiä sopimuksia, jotka suojelevat joissain tilanteissa rikollisia.”

Lisätietoja
kansanedustaja Simon Elo
p. 050 513 0687