Simon Elo: Hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä

Simon Elo: Hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä

Talouspolitiikan arviointineuvosto katsoo, että kotimaista kysyntää lisäävälle talouspolitiikalle ei ole tarvetta. Sininen eduskuntaryhmä puolustaa vahvasti hallituksen tekemiä 1,2 miljardin euron tuloveronkevennyksiä, jotka painotettiin pieni- ja keskituloisille.

– Veroja ei pidä kiristää, vaan päinvastoin hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä. Talous kasvaa ja vienti vetää. Työllisten määrä on viimeisen vuoden aikana kasvanut yli 80 000. Tätä hyvää kehitystä ei pidä vaarantaa, vaan vauhdittaa, linjaa Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Sinisten mielestä on oikein, että tavallinen työntekijä saa merkittävän osan työn tuloksista. Jokaisella suomalaisella on oltava toivo siitä, että voi edetä elämässään omalla työllään. Verohallinnon tuoreessa tutkimuksessa lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo olevansa turhautunut liian korkeaan verotukseen.

– Kaikelle hallituksen esittämälle näytetään punaista, mikään ei oppositiolle käy. Vasemmisto-oppositio verottaisi kaikki työn tulokset, jos saisi päättää. Vihreät esittää varjobudjetissaan 1,4 miljardin veronkorotuksia. Sellainen on punavihreä konkurssi. Mitään ei voi hävitä, jos kokeilee punavihreän sijaan sinisiä, sanoo Elo.

Lisätietoja:
Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo
050-513 0687